Nem jött össze a még nagyobb bravúr a magyar női tőrcsapatnak

2024. szeptember 05. 21:45

A Hongkongot bravúrral legyőző Krajnyák Zsuzsannáék Kínával csaptak össze a párizsi paralimpián.

2024. szeptember 05. 21:45

Nyitókép: Magyar Vívó Szövetség/Facebook

 

A magyar női kerekesszékes tőrválogatott már azzal bravúrt hajtott végre, hogy az elődöntőben 45:29-re legyőzte Hongkongot csütörtök kora délután, és bejutott a fináléba. A Grand Palais kiállítócsarnokban a Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Mező Boglárka, Veres Amarilla összeállítású magyar csapat kicsit rosszul kezdett, az elején elhúztak a kínaiak a döntőben. Ám aztán összekapták magukat a mieink, s egyenlítettek (19:19) is. Az utolsó kör előtt 30:23-ra vezettek az ázsiaiak, de még semmi sem volt veszve. Mező asszójában nem sikerült csökkenteni a különbséget, sőt elhúzott az ellenfél, 35:26-ra. Az utolsó előtti asszóban Hajmási Évi 7:5-re nyert, ezzel 40:33-ra feljöttünk. 

A végső összecsapásban Krajnyák 5:1-re kikapott, ezzel Kína 45:34-re nyerte meg a döntőt, s az aranyérmet.

Azért jegyezzük meg, a magyar női kerekesszékes tőrválogatottól fantasztikus eredmény ezt is, az ezüstérem is megünnepelendő. A hölgyek ezzel a második hellyel a magyar csapat nyolcadik érmét szerezték!

prscr/IOC
https://www.instagram.com/p/C_jETHNINjt/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. szeptember 07. 11:42
Koldusvircsaft. A nyomorék koldus pedig pofátlan, olimpikonként, élsportolóként hazudozik magáról, miközben csal, hazudik, hogy a még nála is nyomorultabbakkal versenyezhessen. Mindent elmond erről a karikatúra olimpiáról, hogy több érmet osztanak ki egymásnak az ezen élősködők, mint a világ valóban legjobbjai. Még mielőtt a sok zsideszes jóember gyógyszere elgurulna: dolgozzanak, sportoljanak, éljenek boldogan, de ne hazudják és mímeljék élsportnak azt a koldusvircsaftot, amit művelnek, főleg pedig ne kapjanak érte pénzt, míg az iskolai-, és a gyereksportra sem fordít a társadalom hozzájuk képest lószart se. Rendezzenek elmebetegeknek sakkbajnokságot és dicsekedjenek azzal is! Ha valóban kiváló sportolók, akkor álljanak helyt rendes versenyekben, ne szánalmas koldusvircsaftban, amint Takács Károly, vagy mint Vitéz Halassy Olivér, akik valóban a legjobbak között lettek a legjobbak!
Perczel Éva
2024. szeptember 06. 14:02
Ki ez a negatív címadó? Összejött, amiről álmodni sem mertünk! Köszönjük lányok! Szép volt, és szívből gratulálunk!
Rodolfo
2024. szeptember 06. 10:15
Az ezüst is szépen csillog! Gratulálok a hölgyeknek! Szép munka volt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!