Megszólalt a doppingügybe keveredett olimpiai bronzérmes úszónk a tárgyalása után

2024. szeptember 18. 21:33

Kenderesi Tamás továbbra is harcol az igazáért.

2024. szeptember 18. 21:33

Fotó: Facebook/Kenderesi Tamás

Mint arról beszámoltunk, szerdán állt bíróság elé Kenderesi Tamás, hiszen a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) ekkor tartotta első fellebbviteli tárgyalását az úszó doppingügyében. Döntés ugyan egyelőre nem született, de közösségi oldalán a sportoló reagált a fejleményekre.

Ezt is ajánljuk a témában

Az olimpiai bronzérmes, Eb-ezüst- és bronzérmes úszót 2023 tavaszán gyanúsították meg doppingvétséggel, miután a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) illetékesei a 2017-ben levett mintáit ismét megvizsgálva, illetve biológiai útlevelét tanulmányozva 2022-ben eltérésekre figyeltek fel korábbi hematológiai paramétereihez képest.  

A történtekről elsőként épp a meggyanúsított sportoló tájékoztatta a nyilvánosságot. Kenderesi Tamás akkor is tagadta a doppingvétség tényét és azóta is konzekvensen kitart a véleménye mellett.

Ezt is ajánljuk a témában

Súlyos vádak: doppingolhatott két magyar úszó?

Dr. Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidoppingcsoport vezetője a két, a napokban gyanúba keveredett magyar úszó ügye kapcsán jelezte, hogy a független eljárás menete még hetekig eltarthat, csak később derülhet ki vajon négyéves eltiltás vár-e a magyar élsportolókra.

Kenderesi korábban kijelentette, hogy az ellene „atipikusnak minősített biológiai útlevél alapján, bizonyítékok nélkül, feltételezésekre alapozva indított dopping-eljárás miatt” fél éve nem tud edzeni, és kiemelte, hogy tiltott anyagot, tiltott módszert soha nem alkalmazott, doppingvétséget nem követett el.

Azt is hozzátette, hogy doppingellenőrzés céljából 48 alkalommal vettek tőle vért, és 51 alkalommal vizeletmintát, és mindegyiket rendben találták.

Nagyon köszönöm a sok rám gondolást, sokszor eszembe jutottatok! A mai napon nem született még döntés, továbbra is él a remény, hogy az igazságom győzni fog!”

 – írta közösségi oldalán az úszó a szerdai tárgyalás után.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madre79
2024. szeptember 19. 15:33
Nem tudom, hogy ezt a szegény gyereket miért vegzálják?
survivor
2024. szeptember 19. 13:53
Tiszeker Ágnes mindig is egy féreg volt.
survivor
2024. szeptember 19. 13:51
Milyen doppingszert TALÁLTAK Kenderesinél ? Semmit ?
survivor
2024. szeptember 19. 13:50
Ha a nők között indult volna, mára olimpiai bajnok.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!