Kinézetre tiszta Firmino: ő az új focisztár, akit leigazolt a Ferencváros

2024. szeptember 04. 20:26

Sajtóhírek szerint a brazilt korábban a német élvonalbeli Hoffenheim és az egyesült arab emírségekbeli Al-Jazira is szerette volna a soraiban tudni.

2024. szeptember 04. 20:26

Fotó: fradi.hu

Amint arról beszámoltunk, az átigazolási szezon hajrájában rekordot jelentő transzfert mutatott be a Ferencváros labdarúgócsapata. Az Európa-liga alapszakaszára készülő magyar bajnok hárommillió euróért megszerezte a szerb bajnokság brazil gólkirályát, Matheus Saldanhát – akinek az értékét 8 milliósra taksálja a Transfermarkt.

Hajnal Tamás sportigazgató az igazolás kapcsán azt nyilatkozta:

a klub szempontjából ez egy jelentős nap, mert a legnagyobb értékű átigazolást vittük végbe, és nagyon bízunk benne, hogy ez egy sikeres transzfer lesz.

Saldanha bizonyította, hogy nagyon gólerős, sokoldalú játékos” – tette hozzá a szakember.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezzel a 25 éves brazil támadó lett a magyar élvonal legértékesebb játékosa, csapattársát, a 6 millióra becsült Mohammed Abu Fanit megelőzve. Egyébként a hárommillió eurós kivásárlási ár is rekord, hiszen NB I-es klub ennyit még sosem fizetett játékosért: a Transfermarkt szerint Stjepan Loncar tartotta az eddigi csúcsot 2,5 millió euróval.

Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, már sokat hallottam a Ferencvárosról, Marquinhos jó barátom, ő csak jókat mesélt a klubról.

Mióta eldőlt, hogy csatlakozom a Fradihoz, folyamatosan tanulok a klubról, a történelméről, és szeretném én is letenni a névjegyem itt. Bízom benne, hogy a szurkolók hamar befogadnak, és gólokkal hálálom meg a bizalmat. Csak az jár a fejemben, hogy minél többször betaláljak, és hogy együtt elérjük a kitűzött célokat” – nyilatkozta a klubmédiának a friss szerzemény.

Saldanha 2021 februárjában hagyta el a hazáját és szerződött Japánba, először kölcsönbe engedte el a Bahia, majd 400 ezer euróért cserébe végleg Ázsiába tette át a székhelyét. Új klubja, a JEF Utd. Chiba aztán előbb Kínába, majd Azerbajdzsánba engedte el egy féléves kölcsönszerződés keretében, hogy tavaly nyáron lecsapjon rá a Partizan Beograd.

Az előző idényben 22 bajnokin 16 gólt szerzett, amivel a szerb élvonal gólkirálya lett.

Az Origo elemzésében azt írja: Saldanha született középcsatár, a profi labdarúgásban eltöltött több, mint 10 ezer percéből elenyéző mértékben, mindössze 750 percet játszott más posztokon (tehát csak 7,5 százalékot a teljes játékidejéből), a Partizanban például négy meccsen 68-at.

„Az őt ismerők véleménye szerint kifejezetten jól fedezi a labdát, ezért sok szabálytalanságot harcol ki az ellenfelekkel szemben (3,2-őt harcolt ki tavaly mérkőzésenként). Emellett jól tudja a kapunak háttal is tartani a labdát, nem mellesleg szívesen zár vissza a középpályára” – mutatnak rá.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pragmatika
2024. szeptember 05. 19:24
Az életben nem hallottam erről a f.sziról.
pragmatika
2024. szeptember 05. 19:24
"Emellett jól tudja a kapunak háttal is tartani a labdát, nem mellesleg szívesen zár vissza a középpályára” Hmmm..... Kapunak háttal jól tudja tartani a labdát ? Olyat én is tudok. Hátat fordítok az ellenfél kapujának, aztán uzsgyi vissza a középpálya felé. Nagyon hatékony játék. Meg lehet lepni vele az ellenfelet rendesen.
alexandrosz-2
2024. szeptember 05. 09:02
Kinézetre nigger makimajom. Passzol a fradihoz!
2024. szeptember 05. 06:54 Szerkesztve
Szoboszlai mit szól hozzá? Mellesleg reggelizett már? Kilenckor edzés, küldjetek valakit, hátha szerez egy gólt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!