Ilyen sem történt még Messivel és Ronaldóval

2024. szeptember 05. 09:12

Eldőlt, mennyi esélyük maradt az Aranylabdára.

2024. szeptember 05. 09:12
null
Szabó Levente

Nyitókép: Harold Cunningham / UEFA

Lezárult egy legendás korszak a labdarúgás világában, hiszen 2003 óta először Lionel Messinek és Cristiano Ronaldónak sincs esélye megnyerni az Aranylabdát, mivel nem kerültek fel a díjra jelölt 30 játékos listájára – olvasható Fabrizio Romano közösségi oldalán. 

 

A France Football 1956 óta díjazza az Aranylabdával az előző szezon legjobban teljesítő játékosát, azonban az utóbbi közel két évtized a két sztár versengéséről szólt. Az argentin zseni abszolút rekordnak számító nyolc alkalommal zsebelhette be a labdarúgás legnagyobb presztizsű egyéni díját, míg minden idők legeredményesebb góllövője, a portugál csatár ötször hódította el azt. Az elképesztő dominanciába csak két játékosnak sikerült beleszólnia az utóbbi 16 évben; 2018-ban a horvát Luka Modricot, 2022-ben pedig a francia Karim Benzemát választották a legjobbnak. 2003 óta először fordul elő idén az, hogy Messi és Ronaldo sincs ott az esélyesek listáján. 

A díjra jelölt 30 játékos névsora, akik közül október 28-án kikerül a győztes

 

 

 

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hernadvolgyi-2
2024. szeptember 05. 09:16
Ez a világ rendje, az idő mindenkinek egyformán múlik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!