Farkasok ijesztettek rá Szoboszlaiékra, akik nagyon szenvedtek

2024. szeptember 28. 20:45

A Manchester City botlása és az Arsenal hihetetlen hajrája után idegenben lépett pályára a Liverpool. A magyar középpályás ismét a kezdőcsapat tagja volt, nagy esélyt szalasztott el, le is cserélték.

2024. szeptember 28. 20:45
null

Nyitókép: AFP/Paul Ellis

***

A Notthingam Foresttel szemben elszenvedett hazai kisiklást (0-1) a Kerkez Milossal felálló Bournemouth elleni sima győzelemmel (3-0) feledtette Arne Slot csapata az angol bajnokságban. A Premier League 6. fordulójában az ötödik győzelméért ezúttal otthonától távol, Wolverhamptonban lépett pályára a Liverpool azzal a tudattal, hogy 3 ponttal a tabella élére állhatott. 

Kedvező eredmények

A Manchester City meglepetésre csupán egy pontot szerzett Newcastle-ben, ahol Gvardiol góljával vezetett, de végül 1-1-re végzett a bátran játszó Szarkákkal a címvédő. Sokáig úgy tűnt, az előző szezon ezüstérmese, az Arsenal is ikszel, ám 2-2-t követően két gólt is összehozott a 90. perc után vendége, a Leicester City kárára (4-2).   A Liverpool hatodszor is Szoboszlai Dominikkel a soraiban kezdte a PL-meccsét, bár sokan szenzációt sejtettek amögött, hogy a magyar középpályás kimaradt a hétközi Ligakupa-mészárlásból (5-1 a West Ham ellen). Visszakerült a kezdőtizenegybe kisebb sérülése után a kapus, Alisson, aki előtt a mezszámok sorrendjében Van Dijk, Konate, Diaz, Szoboszlai, Mac Allister, Szalah, Jota, Robertson, Gravenberch és Alexander-Arnold szerepet.

Ezt is ajánljuk a témában

Kiharcolta, kihagyta

A nyeretlen, döntetlent is csak egyet elért, négyszer veszítő „Farkasok” ellen finoman szólva sem indított elsöprő erejű rohamokat a Pool. Az első negyedórában mindössze Szoboszlai jobb külsős, végül rövid kiugratási kísérlete, illetve Salah tizenhatoson belüli esése jelentett említésre méltó jelenetet. A 30. percben valóra vált, amiről Csank János beszélt: nem rúg labdába a szabadrúgásoknál a magyar. Ígéretes pozícióból próbálkozhattak a Vörösök a tizenhatos közeléből, kissé balról, azaz igazi jobb lábas szögből. Lőtt is egy jobb lábas, Trent Alexander-Arnold, aki Szalah legurítása után a kapus kezébe csavart teljesen veszélytelenül...

A 40. percben eljött a nagy sansz. 

Robertson baloldali centerezésére középen a védőjét megelőzve érkezett Szoboszlai Dominik, de 4 méterről a gólvonalon álló kapus, Sam Johnstone lábát találta el, a labda pedig oldalra, a kapu mellé pattant. Óriási ziccer volt!

Ezt is ajánljuk a témában

Mégis vezetéssel vonulhatott a szünetre a Liverpool, mert a 45+2. percben Diogo Jota meghúzta a bal oldalon, csodásan adott be ballal, a két ikertorony, Virgil van Dijk és Ibrahima Konaté érkezett, utóbbi öt méterről lefejelte a labdát, amibe a kapus reflexből belekapott, de védeni nem tudott: 0-1.

Zavar a gépezetben

A második játékrész elején – ha lehet – még nagyobb gólhelyzetet puskázott el Mohamed Szalah, mint korában Szoboszlai. A sárga-feketék a saját tizenhatosukon belül eladták a labdát, az egyiptomi az üres kapu helyett mellé trafált. 

Érződött, hogy még bajba is kerülhet Slot csapata, amely össze is hozta az egyenlítő találatot a hazaiaknak, legalábbis tálcán kínálta a lehetőséget. az 56. percben Konaté érthetetlen módon elengedte a labdát, majd a hazai cserecsatár, Forbs a saját lábára rúgta, így lett jó az elöl ragadt védőnek, Ait-Nourinak, aki közelről a bal alsó sarokba helyezett: 1-1.

Gyorsan eszmélt a vendégcsapat, Jota lerántásáért büntetőhöz jutott. A 61. percben Szalah állt a labda mögé, és a kapust becsapva a bal sarokba lőtt: 1-2. 

Hiába szerezte meg ismét a vezetést a Liverpool, nem nyugodhatott meg. Érezte ezt Arne Slot is. A vezetőedző a 73. percben kettős cserét (Szoboszlai és Luis Diaz helyett Curtis Jones és Cody Gakpo) hajtott végre, hogy frissítse csapatát a végjátékra. 

Szoboszlai jól láthatóan csalódottan vette tudomásul a váltást, vélhetően a kihagyott ziccere is bántotta. Edzője egy biztató hátba veregetéssel köszönte meg a fáradalmait.

Az első négy bajnokit végigjátszotta a magyar középpályás, aki legutóbb 60 percet tölthetett a pályán, s remélhetőleg szerdán, az Anfielden, a Bologna elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen megint bizalmat szavaz neki a holland tréner!

Élre álltak

Ami a hajrát illeti, izgulnia nem kellett a vendégcsapatnak. A 93. percben bebiztosíthatta volna a győzelmet, Cody Gakpo balról nem lőtt, inkább az üresen, de lesen álló Alexander-Arnoldnak passzolt, aki érezve pozícióját elengedte a labdát öt méterre a kaputól. 

Furcsa hibákat elkövetve is megszerezte a fontos három pontot Szoboszlai és a Liverpool, így átvette a vezetést a bajnokságban!

A Premier League állása:

1. Liverpool 6 mérkőzés: 5 győzelem, 0 döntetlen, 1 vereség (12:2) 15 pont

2. Manchester City 14 pont

3. Arsenal 14 pont

4. Chelsea 13 pont

5. Aston Villa 5 mérkőzés 12 pont (10:7)

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
billysparks
2024. szeptember 28. 21:46
A Farkasok gyengébbek voltak. Mert nem volt jó egyik sem. Salah, Alexander, MacAllister lefelé lógott ki....
ujelet-mgtsz
2024. szeptember 28. 21:43
El kell dobni. Gagyi a pali.
Takagi
2024. szeptember 28. 21:31
Az egész csapat rossz volt. Pontatlan passzok, kihagyott helyzetek. Sz..r volt mindenki, Alisont kivéve.
sexykitty-5000096
2024. szeptember 28. 20:51
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­é­­­k­e­­­l­­d­­ ­­a­­­ ­­­s­­­z­­e­­­x­­­i­­ ­­p­­u­­­n­­c­­i­­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!