Drámai véghajrá a Premier League rangadóján

2024. szeptember 22. 20:33

Másodpercekre volt a sikertől az Arsenal. Szoboszlai Dominikék számára tökéletes ez az eredmény.

2024. szeptember 22. 20:33

Nyitókép: Carl Recine/Getty Images

 

A Tottenham elleni londoni derbi után újabb rangadó várt az Arsenalra az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban. A fővárosi piros-fehérek a bajnok Manchester Cityhez látogattak ezen a hétvégén. A kiváló iramú mérkőzésen Erling Haaland góljával a City szerzett vezetést, de még az első félidő vége előtt, a 46. percben 2–1-re fordított Mikel Arteta csapata. Ám azt már az öltözőbe vonuláskor tudták a londoniak, hogy pokoli második félidő vár rájuk.

Ugyanis a szünet előtt pár másodperccel egy vitatható ítélettel, lökés után Trossard a vendégektől megkapta a második sárga lapját, így 10 emberre fogyatkoztak az Arsenal.

A fordulás után az emberelőnybe került manchesteriek hatalmas nyomás alá helyezték a vendégeket, volt olyan periódusa a meccsnek, amikor több mint 90%-ban volt a hazaiaknál a labda, de ez inkább meddő mezőnyfölény volt. Igazából nem az volt a kérdés, lesz-e még hazai gól az Etihad Stadionban, hanem az, hogy mikor. A vendégcsapat azonban szépen beásta magát a saját 16-osa elé, kiválóan védekezett, s csak nagy ritkán lépte át a félpályát. Beszédes adat, hogy a kapura lövések aránya 26:0 volt a City javára a második félidőben.

Az Arsenal a 90. percig tökéletesen, elképesztő koncentráltsággal tette a dolgát, a kapuban Raya mindent védett, és talán már a hazai szurkolók sem reménykedtek az egyenlítésben.

Csupán másodpercek voltak hátra a 7 perces hosszabbításból, amikor egy szögletet követően a csereként beállt John Stones a 98. percben 2–2-re módosította az állást a drámai véghajrában, ami egyben a végeredmény is lett.

Ennek az eredménynek a legjobban talán Liverpoolban örültek, ugyanis az Arsenal maradt a negyedik a tabellán, míg az élen álló City csak egy ponttal előzi meg a Szoboszlai Dominikéket, akik a második helyen vannak a Premier League-ben.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!