Döntenie kell majd Dárdainak: a magyarokkal vagy a magyarok ellen szeretne futballozni

2024. szeptember 10. 10:56

A Bundesliga első osztályában a közelmúltban mutatkozott be a volt magyar szövetségi kapitány legkisebb fia, aki továbbra is németként lövi a gólokat a válogatottban. De azért még van esélyünk, hogy felnőttként a magyaroknál debütáljon.

2024. szeptember 10. 10:56

Nyitókép: vfl-wolfsburg.de

 

Dárdai Pál három fia közül Palkó, Márton és Bence is ifiként a német válogatottban szerepelt. Előbbi kettő felnőtt labdarúgóként már csak a magyar nemzeti csapatba tudta beverekednie magát. A hétvégi, Németország elleni megalázó, 5–0-s vereségnek Márton a részese is volt a pályán a Nemeztek Ligájában. Sok szakember állítja, a három fiú közül Bence a legügyesebb. Már csak ezért sem lényegtelen számunkra, hogy felnőttként végül melyik válogatottat választja.

Egyelőre még a német U19-es csapatban ontja a gólokat. Felettébb érdekes és bizarr lenne, ha a Wolfsburg futballistája egyszer ellenünk, mondjuk a bátyjai ellen játszanak a nagyok között a német válogatottban.

Szombaton Dárdai Bence németként gólt lőtt az olaszoknak a horvátországi utánpótlástornán. Közben a bátyja, Márton a Düsseldorfban az ízekre szedett magyar védelem tagja volt. A 61-szeres magyar válogatott, volt szövetségi kapitány Dárdai Pál legkisebb fiát nemrég a Wolfsburg hivatalos honlapján kérdezték a válogatottságról. Papírforma szerint a mindkét ajtót nyitva hagyó választ adta: 

„Még van időm döntést hozni a felnőttválogatottságról, mert még fiatal vagyok, és sokáig játszhatok az U-válogatottakban. Ha eljön az ideje, dönteni fogok az egyik vagy másik nemzet mellett”

– idézte a Magyar Nemzet Bencét.

Ezt is ajánljuk a témában

Nagy kár lenne, ha német lenne Bence

Teljes a Dárdai-dinasztia a német labdarúgó Bundesligában. Debütált a legkisebb fiú, aki könnyen lehet, hogy nem magyar válogatott lesz felnőtt szinten...

Testvérei példájából is kitűnik: kivárni nem a magyar, hanem a német válogatott miatt kell, és minél gyorsabban minél magasabbra jut, annál nehezebb lesz elodázni ezt a döntést. Dárdai Bence bizonyos szempontból más, mint a testvérei. Miközben Palkó és Márton jelenleg is a másodosztályú Hertha BSC futballistája, a legkisebb Dárdai, ahogy betöltötte a 18-at, aláírt a Wolfsburghoz, így ő már ott debütált a német élvonalban.

A Dárdai gyerekek esete nem egyedi Németországban. Több olyan ott született fiatal van, aki nem német és berobbant a Bundesligában, s hiába van akár erős kötődése egy másik országhoz is, nem könnyű elcsábítani a német válogatottól. Klasszikus példa a 2014-es világbajnok csapatból a török identitására mindig is büszke Mesut Özil, vagy a jelenlegi német csapatból a magyar válogatott szombati kiütését egyaránt góllal elősegítő Jamal Musiala és Aleksandar Pavlovic is, akik Angliát, illetve Szerbiát kosarazták ki. 

Dárdai Bence még nem tart itt, de hamarosan neki is döntenie kell majd. 

Mindenesetre érdekes lesz novemberben a magyar válogatott ellen látni őt, ugyanis egy csoportban szerepelünk a németekkel Ciprus és Andorra mellett a 2025-ben esedékes U19-es Eb ősszel kezdődő selejtezőjében.

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lehigh
2024. szeptember 10. 14:31
Nemetek eleg erosek elol. Sok "ehes" fiatal van a mostani csapatban /19 eves,20 es 21 eves/. Nem konnyu bekerulni es megtartani a helyet a nemet valogatottban.
Reszelő Aladár
2024. szeptember 10. 11:28
Ez lett az összenyitott világ. Nyáron a horvát keretből talán 6-an születtek és éltek/élnek ma is Németországban. A svájci válogatott komoly része lehetne albán is. Az afrikai válogatottak közül sokan eleve Franciaországban születtek. A spanyol bajnokságba 500 év után visszatértek a mórok és Dél-Amerika, Portugáliában pedig névről senkiről nem mondani meg, hogy portugál-e vagy brazil. A jugók közt is lenne átjárás, ha nem gyűlölnék egymást és nem Ausztriában játszanának. Szóval a helyzet az, hogy sok-sok ország futballja attól jobb mint várni lehetne, hogy a játékosaik topligás országokban születtek, nevelkedtek és pont olyan minőséget képviselnek, mint az adott topligás ország bennszülött játékosai. Bence sorsára pedig a ma este lesz hatással. Ha ma este nem nyerünk, akkor Rossi alatt nagyon forró lesz a pad. Ha pedig nem maradhat, akkor szerintem Dárdai Pál kaphat egy nagyon nehezen visszautasítható ajánlatot...
Novicsok-5
2024. szeptember 10. 11:06
Majd csapatot vált, ha nem fér be a felnőtt válogatottba. A magyarjaink mint Willi Orban vagy Callum Styles szívesebben játszottak volna a német, illetve angol válogatottban, csakhogy oda nem kellettek, Nego pedig volt francia ifi válogatott, többek között Pogbával egy csapatban. Zsoldosok.
Upuaut
2024. szeptember 10. 11:01
A francia válogatott nem bizarr, amikor afrikai csapatokkal játszik? De német válogatott is bizarr, ha a törökökkel játszik. "Előbbi kettő felnőtt labdarúgóként már csak a magyar nemzeti csapatba tudta beverekednie magát." Na, ez is bizarr.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!