A Fradi-vezér kimondta, miért nincs több magyar labdarúgó a csapat keretében

2024. szeptember 24. 22:51

Orosz Pál az Európa-liga rajtja előtt hosszabb interjút adott az M4 Sportnak.

2024. szeptember 24. 22:51

Fotó: Mandiner/Földházi Árpád

Szerda este a belga Anderlecht otthonában bemutatkozik az átalakított Európa-liga alapszakaszában a Ferencváros labdarúgócsapata. Ennek apropóján az M4 Sport interjút készített az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatójával, Orosz Pállal, aki kijelentette, a csapat számára a cél a továbbjutás a sorozatban, de ez bravúr lenne.

Ezt is ajánljuk a témában

„Nehéz sorozat lesz, és közben ott van a magyar bajnokság is, ráadásul ez a nemzetközi szereplés most januárig tart. Ezért jó, hogy bő a keretünk.

Minden szezont úgy kezdünk, hogy meg akarjuk nyerni a magyar bajnokságot, a kupát és persze a Bajnokok Ligájában a főtáblára akarunk jutni.

A realitás esetünkben az Európa-liga, és a Konferencia-liga sem egy rossz sorozat, hiszen ott van a mezőnyben például a Fiorentina vagy az Olimpiakosz” – hangsúlyozta Orosz Pál, aki a szerb vezetőedző Dejan Sztankovics szezon végi távozásával kapcsolatban is elmondta a véleményét.

A nyári csere nem volt tervezett. A pénz mozdította el Dejan Sztankovicsot. Az utolsó pillanatig nem tudtuk, hova megy a szerb szakvezető, aki végül a Szpartak Moszkva irányítását vette át”

– mutatott rá a vezérigazgató.

Ezt is ajánljuk a témában

A nemzetközi versenyeztetésre is alkalmas keret kialakításával kapcsolatban Orosz Pál elmondta, akadnak olyan helyzetek, amikor el kell engedni egy jó futballistát.

„Tudomásul kell venni, hogy nem az a klub vagyunk, amely csillagászati fizetéseket tud adni. Amikor idejön egy játékos, akkor van egy karrierterve. Nekünk az a célunk, hogy jó csapatunk legyen, de ez egy üzlet is. Ha érkezik egy olyan ajánlat, amely a futballistának és a klubnak is előrelépést jelent, akkor lépni kell. A magyar klublabdarúgást megfelelően kell képviselnünk a nemzetközi sorozatokban.

Ha magyarokkal meg tudjuk csinálni, akkor boldogok vagyunk, de ha külföldiekkel, akkor velük kell. Szeretnénk, ha még több magyar lenne a keretben, de ez nem mehet az eredmények rovására.

Elfogadom és én is azt mondom, hogy lehetne több a magyar, de sikeresek vagyunk és ameddig azok vagyunk, addig jól csináljuk” – jelentette ki az interjú során.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2024. szeptember 25. 00:51
Akkor miért is tart el titeket a magyar állam ?
yasiko
2024. szeptember 25. 00:42
az utánpótlás nevelést viszont nagyon xarul csináljátok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!