Az oroszok miatt nem mer többet mondani Sztankovics, aki csak legyint a Fradi-szurkolók reakciójára

2024. augusztus 27. 12:20

Hosszú idő után először szólalt meg a magyar sportmédiában a szerb szakember.

2024. augusztus 27. 12:20
Dejan Sztankovics a Szpartak Moszkva vezetőedzője

Fotó: Szpartak Moszkva/telegram

Dejan Sztankovics ismét megszólalt a magyar sportmédiában. A szerb szakember még májusban, a Paks elleni vesztes Magyar Kupa-döntő után közölte a Ferencváros vezetőségével, hogy elfogadta egy másik klub ajánlatát, és távozik a magyar rekordbajnoktól.

Néhány nappal később aláírt a Szpartak Moszkva együtteséhez, ahová azóta Marquinhost és Myenty Abenát is elcsábította.

Ezt is ajánljuk a témában

Sztankovics tavaly szeptemberben Sztanyiszlav Csercseszov utódjaként a megbízott Máté Csabát váltotta a zöld-fehérek kispadján, irányításával az alakulat bajnoki címet nyert, s a Konferencia-ligában a csoportkörben veretlenül menetelt a tavaszi folytatásig, ahol a későbbi döntős Olimpiakosz ellen búcsúzott.

Kubatov Gábor elnök már a Ferencváros 125. évfordulóján elárulta, a szerb tréner szerződésében négy havi fizetéséről szóló kivásárlási összeg szerepel, amelyet Sztankovics maga aktivált, mielőtt aláírt volna az orosz klubhoz. A játékosként BL-győztes szerb elárulta, a Szpartak Moszkvánál kialakított szabályok miatt nem szeretné, ha hosszú nyilatkozat jelenne meg vele a magyar sajtóban, a távozásáról azonban röviden elmondta a véleményét.

„Ez a profi labdarúgás velejárója. Edzők jönnek-mennek, a szurkolók pedig vagy megkedvelnek valakit vagy nem.

Adódott az életemben egy ilyen lehetőség, és mint minden édesapa, én is a legtöbbet szeretném adni a családomnak.

De visszakérdezek: ha maradok, és tegyük fel, pocsék játékkal elvérzünk a nemzetközi porondon a Midtjylland ellen, másnap pedig kirúgnak, akkor is ekkora szám lett volna az edzőváltás? Rövid időn belül jön az utódom, az élet pedig ment volna tovább… Én pedig ott állok munka nélkül, elszalasztva egy ilyen lehetőséget az életemben”fogalmazott a Nemzeti Sportnak a szakember.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Srptk
2024. augusztus 27. 17:53
Az edzők magyar pétere.
tier31750
2024. augusztus 27. 15:32
Máté Csabaaaaaaa!
Gullwing
2024. augusztus 27. 14:47
Ez a faszi úgy nyilatkozott mint egy prosti... Azzal kefél aki többet fizet.
alexandrosz-2
2024. augusztus 27. 14:23
Igazi szarjankó. Stimmel a fradi nigger majmai mellé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!