Vészesen fogy Szoboszlaiék ideje: elmarad a nagy bejelentés vagy van még valaki a Liverpool tarsolyában?

2024. augusztus 28. 09:03

Még mindig nem egyértelmű, kikkel kell megküzdenie a magyar középpályásnak a liverpooli csapatba kerülésért.

2024. augusztus 28. 09:03
SZOBOSZLAI Dominik
Szabó Péter

Fotó: MTI/EPA/Tolga Akmen

Két forduló már eltelt az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságból, a Premier League-ből, ám egészen hétfő estig egyetlen új igazolást sem jelentett be a dobogóra, de még inkább a bajnoki címre hajtó Liverpool. Szoboszlai Dominik csapata persze így sem panaszkodhat, hiszen hat ponttal áll a tabellán, ráadásul még gólt sem kapott! A mérleg tehát egyelőre makulátlan.

Mint ismert, Jürgen Klopp távozása után nyáron aztán új szakember érkezett a Mersey-partra, a Feyenoord sikeredzője, Arne Slot vette át a legendás német menedzser örökségét,

de hiába várták sokan, az átigazolások terén egyelőre nem formálta a saját képére a Vörösöket, sokáig egyetlen transzfert sem ütöttek nyélbe a szünetben.

A legnevesebb kiszemeltjük, a spanyol középpályás, Martin Zubimendi kosarat adott, így sokáig egy georgiai cserekapust üldöztek!

Ezt is ajánljuk a témában

Az első „érkező”

Hosszas egyeztetések után Giorgi Mamardashvili végül aláírt a Vörösökhöz, de azonnali segítséget nem jelent. Georgia válogatottjának hálóőre, aki remekelt a 2024-es Európa-bajnokságon és a Valenciával is sikeres szezont zárt, jövő nyárig kölcsönben marad Spanyolországban. A Liverpoolnál 29,9 millió fontot utalnak a 23 éves tehetség aláírásáért cserébe a Valenciának: 25,6 milliót közvetlenül, 4,3 milliót pedig bizonyos feltételek teljesülése esetén.

Ez a transzfer tehát a jövőnek szól, miután az első számú kapus, Alisson Becker sem lesz már fiatalabb, Adrian pedig visszatért spanyol szülőhazájába, így Caoimhin Kelleher mellé szerettek volna egy másik kapust igazolni az angolok, a célszemély pedig nem más volt, mint Giorgi Mamardashvili.

Ezt is ajánljuk a témában

A keret együtt maradt

Slot tehát egyelőre a tavaly Ligakupa-sikert és bajnoki harmadik helyet szerző játékosokra épít. Úgy látja, megvan a megfelelő potenciál a keretben, nem feltétlenül szükséges tovább erősíteni. A holland szakember egyelőre a finomhangolásban bízik.

A felkészülési időszakban Szoboszlait több poszton is kipróbálta a középpályán, ami biztos, rendkívül fontos pozíciót szán neki a csapatban.

Szoboszlai az idény előtt mindenesetre optimistán nyilatkozott az elvárásokról, úgy fogalmazott:

Nem akarok elkiabálni semmit.

Az előző idényben is nagyon bíztam a csapatban, a Ligakupa-győzelem és a harmadik hely nem is nevezhető rossz szereplésnek. Még korai lenne arról beszélni, mire lehetünk képesek a mostani idényben, meccsről meccsre haladunk előre, aztán majd meglátjuk” – jelentette ki a magyar középpályás.

Az viszont még továbbra is bizonytalan, kik lesznek a társai az átalakított középpályán.

Itt van például az újabb kiszemelt: a transzferidőszak utolsó napjaiban erősen udvarolnak az angolok Federico Chiesának. Sloték már fel is vették a kapcsolatot a Juventussal, amely megoldást akar találni a szélső helyzetére. Thiago Motta elengedné a 2021-es Eb-győztest, akiért az ezer sebből vérző Barcelona is élénk érdeklődést mutat (hozzá kell tenni, a katalánok a hetek óta a zsákban lévő Dani Olmót is csak nagy nehezen tudták regisztrálni), de hogy lesz-e valami a megállapodásból az átigazolási időszak hétvégi zárása előtt, az egyelőre erősen kérdéses.

Ezt is ajánljuk a témában

Kapósak a liverpooli védők

Ne legyenek kétségeink, annak ellenére, hogy az idő vészesen ketyeg, a színfalak mögött zajlanak a tárgyalások a kiszemeltekkel. A kérdés csak annyi, a megegyezés(ek)re sor kerül-e még a határidő előtt. Ezzel párhuzamosan legalább a bevételi oldalon van mit felmutatni. A Sky Sports beszámolója szerint a német bajnoki címvédő Bayer Leverkusen felvette ugyan a kapcsolatot az angol klubbal a Sepp van den Berg-ügylet miatt, ám a védő inkább maradt a szigetországban. Xabi Alonsóék hiába akarták leszerződtetni a 22 éves hollandot, a mainzi kölcsönből visszatérő bekk Fabio Carvalhóhoz hasonlóan a Brentfordhoz távozott.

Kettejükért közel 50 millió eurót kasszíroztak a Vörösök.

Közben a transzferhajrában egy másik védő is odébb állhat, az Aston Villa feljebb kapcsolt az udvarlásban Joe Gomezt illetően, Unai Emery menedzser szívesen látná a birminghamiek keretében az angol válogatott játékost, aki a szezon során eddig egyetlen percet sem játszott tétmeccsen a Liverpoolban. Arne Slot extra pihenőidőt adott neki, nem nevezte bajnokikra, miután sokáig bizonytalan volt a sorsa.

A Vörösök tehát az utolsó héten észbe kaptak, így még az érkező és a távozó oldal is bővülhet az utolsó napokban. Hétvégéig van még idő, hivatalosan akkor zár a transzferablak, ám sokáig már nem húzhatják az időt Liverpoolban.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!