Valami véget ért – a versenysorozat átalakulásával a Bajnokok Ligája himnusza is megújul (videó)

2024. augusztus 22. 16:14

Kérdés, hogy mennyire tetszik majd a szurkolóknak.

2024. augusztus 22. 16:14
REAL MADRID

Fotó: MTI/EPA/EFE/Juanjo Martin

Mint ismert, már csak egyetlen lépés választja el a klubokat a playoffkör visszavágóin attól, hogy bejussanak a labdarúgó Bajnokok Ligája főtáblájára. Fontos tudni, az Európai Labdarúgó Szövetség május elején kiadott tájékoztatója szerint nagymértékben változik a Bajnokok Ligája lebonyolítási rendszere.

A két legfontosabb újdonság: a 2024–2025-ös idénytől a labdarúgó Bajnokok Ligájában résztvevő csapatok létszáma 32-ről 36-ra bővül, és megszűnik a csoportkör.

Ezt is ajánljuk a témában

Utóbbit egy közös alapszakasz váltja fel, melyben minden együttes nyolc-nyolc meccset vív majd, nyolc rivális ellen. Minden gárda négy hazai és négy idegenbeli összecsapáson lesz érdekelt, az ellenfelekről pedig sorsolás dönt. Az alapszakasz végén a tabella első nyolc gárdája egyenesen a nyolcaddöntőbe jut, míg a 9–24. helyezett együttesek külön párharcot vívnak majd a legjobb 16 közé kerülésért.

A létszám bővítésével keletkező négy újabb hely közül az egyiket az aktuális UEFA-ranglista ötödik helyén álló ország bajnoki harmadik helyezettje kapja meg, a selejtező bajnoki ágáról pedig eggyel több győztes küzdhet majd a főtáblán. Ezen kívül egy-egy helyet kapnak azok az országok, amelyek csapatai az előző európai kupaszezonban a legjobb teljesítményt nyújtották.

Ezt is ajánljuk a témában

Az UEFA bejelentése szerint az Európa-liga és az Európai Konferencia-liga egyaránt 36 csapatosra bővül, s küzdelmeik lebonyolítása is a BL-lel megegyező lesz,

az EL-ben nyolc, az EKL-ben pedig hat-hat mérkőzést vívnak majd a csapatok.

Az új rendszerben is hétköznap rendezik majd mindhárom sorozat mérkőzéseit, s ősszel a mostani rendszerhez hasonlóan tíz héten lesznek nemzetközi kupameccsek, ám 2024-től mindhárom sorozatnak lesz egy-egy olyan hete, amikor a másik két sorozatban nem rendeznek találkozót.

Mindezek ismeretében egyáltalán nem meglepetés, hogy a BL hivatalos himnusza is megújul. A jól ismert, ikonikus dallamot modernebb hangzás öleli körbe. Önnek hogy tetszik az újragondolt melódia? Hallgassa meg!

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. augusztus 22. 16:54
11 magyar a 36 ból....
survivor
2024. augusztus 22. 16:48 Szerkesztve
Hány feka kell a Fradinak a bejutáshoz ? 30 ? 40 ? 15 nem elég ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!