Újabb klasszis vonult vissza a német válogatottból, de a magyar szurkolók emlékezetébe örökre bevéste magát

2024. augusztus 21. 17:41

Toni Kroos, Thomas Müller és Ilkay Gündogan után a Bayern Müchen kapusa sem szerepel többet a nemzeti tizenegyben.

2024. augusztus 21. 17:41
firo: 29.06.2021, Fuvuball, Soccer: EURO 2021, EM 2020, EURO 2020, European Championship 2020, round of 16 ENG, England - GER, Germany

Nyitókép: Jvºrgen Fromme / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Toni Kroos, Thomas Müller és Ilkay Gündogan után Manuel Neuer is bejelentette visszavonulását a német válogatottól, így a Bayern München 38 éves kapusa sem lép pályára többet a nemzeti tizenegyben. 

Köszönöm, Németország! Imádtam viselni a válogatott mezét!”

 – írta Instagramra feltöltött videójában a nationalelfben 124 mérkőzésen pályára lépő, 2014-ben világbajnoki címet szerző kapus.

Kedves szurkolók, kedves Németország! A napnak valamikor el kellett jönnie. Ma véget ért a pályafutásom a német válogatottban. Aki ismer, tudja, hogy ez a döntés nem volt könnyű számomra. Több mint tizenöt év telt el a bemutatkozásom óta, amikor az Egyesült Arab Emírségek ellen játszottunk és rendkívül ideges voltam. Sok hullámvölgyünk volt a nemzeti csapattal, de szerintem mindenki ismeri a csúcspontot. Győzelem a Maracana Stadionban Argentína ellen, ahol világbajnokok lettünk. Ha visszatekintek, büszkeséggel és nagy hálával tölt el. Több mint hét évig voltam a válogatott csapatkapitánya, amíg megsérültem. Amit ezután tehettem, az ráadás volt számomra, és az a tény, hogy pályára léphettem egy hazai Európa-bajnokságon, az ennek a megkoronázása volt” – fogalmazott bejelentővideójában Manuel Neuer.

 

Manuel Neuer 2009-ben debütált a felnőttválogatottban Joahim Löw irányítása alatt, és 124 meccsen védett a Nationalelfben: 28 felkészülési mérkőzés mellett 26 Eb-selejtezőn, 19 vb-selejtezőn, 20 Európa-bajnoki, 19 világbajnoki mérkőzésen, illetve 12 Nemzetek Ligája-mérkőzésen mindössze 118 gólt kapott (1-es alatti meccsenkénti gólátlag), s 51 mérkőzésen őrizte meg kapuját a góltól.

 

A kapus az útóbbi években többször reflektorfénybe került politikai nyilatkozataival, megnyilvánulásaival is. A legismertebb talán az volt, amikor a 2021-es Eb-n szivárványos csapatkapitányi karszalagot viselt, amit az UEFA előszeretettel támogatott. A kontinenstornán történt az az egyik kétes, de sokak számára emlékezetes pillanat is, mikor a magyar-német meccsen az egyik magyar szurkoló a kesztyűjét törölgető Neuernek odaüvöltött. 


 

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
grrrgo
2024. augusztus 22. 15:48
Első kép alá: "Nini, egy négylevelű lóhere!"
q-q-ri-q
2024. augusztus 22. 06:20
Hál' Istennek eltakarodik a p.....ba. Rühellem az ilyen alakokat, csak azért mert tehetségesek valamiben, azt hiszik, hogy ők fingották a passzátszelet. Kapusként jó volt, mint ember: 0.
Tiszafa
2024. augusztus 21. 20:36
Ideje, hogy eltakarodjon ez a kis buzi-aspiráns a francba.
atti64
2024. augusztus 21. 20:29
A TÉRDEPELÖ IDIOTÁK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!