Tíz érdekesség a vasárnap aranyérmet szerző Gulyás Michelle-ről

2024. augusztus 11. 19:10

El se hinnék, milyen végzettsége van a 23 éves öttusázónak.

2024. augusztus 11. 19:10

Gulyás Michelle révén a magyar olimpiai csapat vasárnap délelőtt megszerezte a hatodik aranyérmét a Párizsban zajló és ma véget is érő ötkarikás játékokon. A 23 éves öttusázó – aki eddig nem volt rivaldafényben - órási versenyzéssel hódította el a győzelmet. A Magyar Nemzet most összegyűjtött tíz érdekességet olimpikonunkról.

Ezt is ajánljuk a témában

1. Gulyás Michelle egy hófehér baseballsapkában futva nyerte meg az aranyérmet, pedig máskor egy piros Ferrari-sapkát szokott hordani, ami a kabalája  Ezt azonban a szponzorszabályok miatt nem viselhette futás közben, de ez a jelek szerint ez nem akadályozta meg abban, hogy elsőnek szakítva át a célszalagot.

2. Michelle-nek van egy más kabalája is: a vívásnál általában egy Real Madrid-címerrel ellátott sportszárat visel. Ezt azután vette, hogy látott egy Real-meccset, amelyen a madridi csapat remekül játszott.

3. Az öttusázó és családja igazi világpolgároknak számítanak: 

ő Londonban született, a nővére viszont Ománban, az öccse pedig Milánóban. 

Az óvodát Olaszországban járta, az általános iskolát Szlovéniában, Ljubljanában kezdte el. A család sokat költözött az édesapa miatt, aki vezető pozícióban dolgozott az olajiparban.

4. Anyanyelvi szinten beszél angolul, édesapjával a mai napig ezen a nyelven kommunikál otthon.

GULYÁS Michelle
Gulyás Michelle a női öttusázók elődöntőjében, a lovaglás versenyszámban. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

5. A sportolást nem az öttusával kezdte, ötévesen tornázni kezdett először, amit 11 éves koráig űzött, csak ezután váltott mostani sportágára.

6. Első klubjából, a KSI-ből 2020-ban igazolt át az UTE-hoz, ahol jelenleg is a korábban csapatban világbajnok Tibolya Péter az edzője. A páros 2022-ben komoly konfliktusba került a szövetségi kapitánnyal, Kállai Ákossal, aki állításuk szerint akadályozta a felkészülését. Az ügy végül azzal zárult, hogy Kállai 2023-ban távozott posztjáról.

7. Gulyás Michelle nem csak a sportoban jó, kiváló tanuló is egyben: 

a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán bűnügyi nyomozónak tanult, ötösre védte meg a szakdolgozatát, 

és az államvizsga miatt 2023-ban a versenyzést is a háttérbe szorította. Jelenleg a rendészettudományi kar állományában dolgozik, főként toborzással és a sportélet fejlesztésével foglalkozik.

8. Úszásban rengeteget fejlődött az utóbbi időben, amiben nagy szerepe van a párizsi olimpián 200 háton szintén aranyérmes Kós Hubert korábbi edzőjének, Magyarovits Zoltánnak, aki az olimpiai szezonra elvállalta a felkészítését.

GULYÁS Michelle
A döntőben, a lövészetes futás versenyszámban. Fotó:  MTI/Czeglédi Zsolt

9. Eddig sportpályafutása legnagyobb eredménye a 2022-es egyiptomi Alexandriában zajló világbajnokságon szerzett egyéni ezüstérme volt, amely mellé bronzérmet is szerzett csapatban.

10. Az olimpikon Vörös Zsuzsanna 2004-es athéni győzelme után nyert újra aranyat Magyarországnak öttusában, egyben a sportág tizedik ötkarikás diadalát aratva. 

Michelle a győzelme után az M4-nek nyilatkozva arról is beszélt, hogy mi segítette a győzelemhez, illetve mihez kezd majd az olimpia után. 

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states-2
2024. augusztus 12. 03:25
Ajaj, a komcsiknak rossz hír, hogy az NKE-en végzett, náluk ez a fideszegyetem.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. augusztus 12. 00:59
🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷 𝒦ö𝓈𝓏ö𝓃𝒿ü𝓀 𝒶 𝒻𝓇𝒶𝓃𝒸𝒾á𝓀𝓃𝒶𝓀 é𝓈 𝑀𝒶𝒸𝓇𝑜𝓃 𝑒𝓁𝓃ö𝓀 ú𝓇𝓃𝒶𝓀 𝑒𝓏𝓉 𝒶 𝒸𝓈𝑜𝒹á𝓁𝒶𝓉𝑜𝓈 𝑜𝓁𝒾𝓂𝓅𝒾á𝓉, 𝒶𝓂𝒾 𝒶𝓏 𝑒𝓁𝓈ő 𝓅𝑒𝓇𝒸𝓉ő𝓁 𝒶𝓏 𝓊𝓉𝑜𝓁𝓈ó𝒾𝑔 𝑒𝑔𝓎 𝒻𝑒𝓇𝑔𝑒𝓉𝑒𝑔𝑒𝓈 é𝓁𝓂é𝓃𝓎𝓉 𝓃𝓎ú𝒿𝓉ó 𝒸𝓈𝑜𝒹𝒶 𝓋𝑜𝓁𝓉! 🌹 🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷🇫🇷
Camael
2024. augusztus 11. 20:58
Ferrari húzzál bele, küldj egy kocsit a lánynak ,hogy használhassa a saját sapkáját
rasdi1
2024. augusztus 11. 19:57
"...de ez a jelek szerint ez nem akadályozta meg abban, hogy elsőnek szakítva át a célszalagot." Helyesen: .... "szakítsa át a célszalagot. (Mandi, mandi, szerkesztett cikk.) (De magának a honlapnak a kezelhetőségét se javítottátok.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!