Romlik Sallai pozíciója, a nyakára hoznák Dárdai korábbi, körmét festő kedvencét

2024. augusztus 22. 19:24

Válogatott támadónk nem került be a Freiburg keretébe a legutóbbi mérkőzésen.

2024. augusztus 22. 19:24
SALLAI Roland

Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

Ahogy arról beszámoltunk, Sallai Roland régóta elvágyódik a Bundesligában szereplő Freiburg együttesétől. A magyar válogatott támadójának szerződése még egy évig köti a német csapathoz, amelynek idén nyáron el kell engednie, ha értelmezhető mennyiségű pénzt szeretne látni a játékjogáért.

Ezt is ajánljuk a témában

Sallai májusban befejeződött klubszezonjára nem lehetett panasz: bomba formában játszott a német ligában, a kupában és a nemzetközi sorozatban is, az Európa-ligában góllal nyitott, a Topolyán összeszedett sérülése előtt és után is a Freiburg egyik kulcsembere volt. A szezon eddigi legjobb teljesítménye szintén az El-ben jött össze, februárban a francia Lens elleni győztes párharc visszavágóján duplázni tudott a válogatott támadó, ezzel mentve hosszabbításra a találkozót.

Sallai formájára a nyári Európa-bajnokságon sem lehetett panasz, a németországi torna ráadásul azért is kínált extra motivációt a magyar játékosnak, mert így ismét magára irányíthatta a nemzetközi figyelmet.

A támadó 2018 óta futballozik jelenlegi állomáshelyén, hat év a Bundesligában bizony már nem a véletlen műve, azt nem lehet valós teljesítmény és kőkemény munka nélkül kiérdemelni. Az 52-szeres válogatott Sallai Roland 27 éves korára már nemzetközi szinten is komoly tapasztalattal rendelkező támadónak számít, piaci értékét 15 millió euróra taksálják.

Irány Anglia?

Váratlan fordulat – másodosztályba kerülhet Sallai Roland! A legkitartóbb kérőnek ugyanis jelenleg a Leeds United számít, amely két döntetlennel kezdte az angol másodosztályt, rájuk férne az erősítés, ha ismét célba akarják venni a Premier League-et.

Sallai körül ezzel párhuzamosan elkezdett fogyni a levegő Freiburgban:

miután új vezetőedző, Julian Schuster került a klubhoz, a szakember gesztust gyakorolt. Az Eb-t szinte végigjátszó szélsőnek extra pihenőt engedélyezett, aki élt is a lehetőséggel, nem tért vissza idő előtt Németországba. Ennek azonban az lett a következménye, hogy nem volt tagja a Német Kupában továbbjutó csapatnak a szezon első tétmeccsén.

A klubnál közben már a távozására is készülnek, erőteljes tapogatózás indult Fabian Reese irányába – írja a Sky Sports. Mint ismert, az előző szezonban a berlini Herthánál Dárdai Pál kedvencének számító támadó 35 tétmérkőzésen 13 gólt és 17 gólpasszt szorgoskodott össze, de teljesítménye mellett festett körmei miatt is komoly hírnévre tett szert. Érdekes szokásával sokakból váltott ki homofób támadásokat.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
steinamanger-2
2024. augusztus 22. 19:48
Nagyon remélem hogy Szijapcucu már behívatta a német nagykövetet.
Camael
2024. augusztus 22. 19:47
Sallai jól mutatna a Liverpoolban is
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!