Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Festette a körmét, támadások össztüze zúdult Dárdai felfedezettjére

2024. július 05. 08:46

Fabián Reese, a Hertha BSC játékosa, festett körmei miatt került a figyelem középpontjába, ami homofób támadásokat váltott ki. Reese szerint a homoszexualitás kérdése tabutéma a futballban, de támogatná, ha játékostársai felvállalnák szexuális irányultságukat.

2024. július 05. 08:46
Training camp Hertha BSC

Kép forrása: Tim Rehbein/Getty Images

A Dárdaitól elköszönő Hertha BSC játékosa, Fabian Reese a szezon elején a figyelem középpontjába került, egy nem mindennapi eset miatt, írja a Magyar Nemzet.

Az ebben a szezonban berobbanó támadó, Reese ugyanis herthás karrierjét úgy kezdte,  hogy festett körmökkel jelent meg a pályán, ami vegyes reakciókat váltott ki. Egyes szurkolók egyszerűen csak „köcsögnek” nevezték. Az esetről a német játékos most nyilatkozott először igazán őszintén, a GSpot nevű online podcastnek. Szerinte a festett körmök egyéni stílusának és önkifejezésének részei.  

Nem gondoltam volna, hogy ekkora port kavar” 

– mondta Reese a média kérdéseire válaszolva. A játékos hangsúlyozta, hogy ez egyáltalán nem befolyásolja a pályán nyújtott teljesítményét, és reméli, hogy a jövőben a hasonló kérdések helyett a játéka kerül majd előtérbe.

RSV Eintracht Stahnsdorf - Hertha BSC
Fabian Reese fehér körmökkel (kép forrása: Soeren Stache/Getty Images)

„A szezonkezdet előtt fehérre festett körmökkel jelentem meg az első edzésen – elevenítette fel Reese. – Korábban is csináltam ilyet, de Kielben nem volt ennek nagyobb visszhangja, legfeljebb csóválták a fejüket néhányan. Itt viszont napi 500 üzenetet kaptam, ebből vagy 480 erről az ügyről szólt. Mekkora köcsög vagyok, mit képzelek magamról, a focira kellene koncentrálnom, ilyeneket írtak.”

Reese azóta bebizonyította, valóban érdemes inkább a játékával foglalkozni; a német játékos ebben a szezonban a berlini csapat legjobbja volt 13 gólt és 17 gólpasszt szerzett, így nem csoda, hogy számos topligás klubbal összeboronálták már. 

Ezt is ajánljuk a témában

Reese azt is elmondta az interjúban, hogy ő bátorítani szeretné a homoszexuális focistákat, hogy vállalják fel önmagukat, de tisztában van vele, ez milyen nehéz, hiszen a téma abszolút tabunak számít. 

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2024. július 05. 22:06
A körömgomba ne játék! Használjon Kitonail-t.
sexykitty-118
2024. július 05. 15:28
🍓 ️ ­­É­­r­t­é­­­k­­­e­l­d­­ ­a­ ­s­­­z­­­e­x­i­ ­p­u­n­­­c­­i­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
EX_Terminator
2024. július 05. 14:13
ÉS??? TAKARODJANAK A WOKE SZARSÁGGAL.
Regelő
2024. július 05. 14:03
Ennyire feltűnően nem kell kompenzálnod rockercica. Nyugodtan vállald fel az identitásod!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!