Rejtélyes módon hunyt el Las Vegasban a száműzetésbe vonult olimpikon

2024. augusztus 21. 09:46

Venezuela egyik legismertebb sportolójának ételdarabokat találtak a nyelőcsövében.

2024. augusztus 21. 09:46

Fotó: Damien Meyer/AFP

Holtan találták Las Vegasban az ötszörös olimpikon kerékpárost, Daniela Larreal Chirinost, Venezuela egyik legismertebb sportolóját, aki évek óta kényszerű száműzetésben élt külföldön, miután éles kritikával illette a venezuelai szocialista diktátort, Nicolás Madurót.

A korábbi pályakerékpárosra Las Vegas-i lakásában találtak rá. A helyi orvosszakértő még vizsgálja a halál pontos okát, miután a rendőrség szilárd ételmaradványokat fedezett fel az elhunyt légcsövében. Azt gyanítják, hogy a bringás fulladás következtében halt meg – írja a Guardian.

Larrealt augusztus 12-én nyilvánították eltűntté, miután nem jelent meg a munkahelyén, egy Las Vegas-i szállodában, ahol felszolgálóként dolgozott. Négy nappal később holtan találták a lakásán.

Larreal Venezuela egyik legismertebb sportolója volt, 1992-ben Barcelonában, 1996-ban Atlantában, 2000-ben Sydney-ben, 2004-ben Athénban és 2012-ben Londonban vett részt sprint kerékpározásban.

Ezt is ajánljuk a témában

Bár soha nem szerzett érmet az olimpián, 2002-ben a San Salvadorban rendezett közép-amerikai és karibi játékokon nyert aranyérmeket, egy évvel később pedig két ezüstérmet nyert a Santo Domingo-i Pánamerikai Játékokon.

Larreal rendkívül aktív volt a venezuelai politikában: kemény kritikusa volt Hugo Cháveznek, azzal vádolta a néhai elnököt – sportminiszterével, Hector Rodriguezzel együtt –, hogy egy nem létező versenyző szponzorálása révén pénzt vitt ki Venezuelából.

Amikor Nicolás Maduro 2013-ban hatalomra került, diktatúrának nevezte az elnökséget, majd száműzetésbe kényszerült, megtiltották, hogy belépjen Venezuelába. Larreal később évekig Miamiban élt, ahol Uber-sofőrként dolgozott, mielőtt Las Vegasba költözött, hogy felszolgálóként keresse meg a kenyérre valót.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2024. augusztus 21. 09:57
Más is fulladt már meg félre nyelt kajától.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!