Bunyóbotrány az olimpián: az algériaiak szerint cionista összeesküvés áldozata Imane Helif

2024. augusztus 07. 07:26

Még azt sem rejtették véka alá, szerintük mi állhat a háttérben.

2024. augusztus 07. 07:26

Nyitókép: Richard Pelman/Getty Images

Algéria olimpiai igazgatója szerint a „cionista lobbi” meg akarja törni Imane Helifet, írja a The Jewish Chronicle. Ugyanis miután az izomzata miatt számos kritikát kapott sportoló legyőzte a magyar Hámori Lucát a női 66 kg-os súlycsoport negyeddöntőjében, Helif ragaszkodott ahhoz, hogy ő nő, teszik hozzá.

Yassine Arab, az algériai olimpiai és sportbizottság igazgatója a mérkőzés előtt, amely garantálta, hogy Helif legalább bronzérmet nyer, azt állította, hogy

Helifet sötét erők támadták meg.

Szerinte „a cionista lobbi meg akarja törni Imane elméjét. De most Imane nagyon erős. Nem akarják, hogy egy muszlim vagy arab lány magasabbra kerüljön a női ökölvívás ranglétráján” – mondta. Hozzátette: „Mindannyian Imane miatt vagyunk itt. Láthatjátok, hogy mindenki támogatja a világból. Az összes nemzetközi sajtószövetség támogatja Imane-t.” 

Helif is megszólalt az ügyben

A BeIN Sportsnak nyilatkozva Helif azt mondta:

 „Ez minden nő számára méltóság és becsület kérdése. Az egész arab nép évek óta ismer engem. 

Évek óta bokszolok a nemzetközi szövetségek versenyein, ők [az IBA] nem voltak igazságosak velem. De nekem van Istenem. Az egész világnak el akarom mondani, hogy nő vagyok, és nő is maradok. Ezt az érmet a világnak és az összes arabnak ajánlom, és azt mondom, éljen Algéria.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2024. augusztus 07. 19:50
Kretének, a cionisták titeket támogatnak, hiszen az ő embereik a NOB vezetői.
machet
2024. augusztus 07. 10:23
A szokásos,"azért mert zsidó vagyok?" panel.Mit is mondanának?
connorj
2024. augusztus 07. 09:53
DNS TESZT!
mandiner-8as
2024. augusztus 07. 09:14
Hú, ez tetszik: "Láthatjátok, hogy mindenki támogatja a világból. Az összes nemzetközi sajtószövetség támogatja Imane-t.” Nyilatkozik Yassine Arab óvatlanul. Csak azt nem értem, hogy akkor milyen alapon cionistázik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!