Megtudtuk, a 2026-os foci Bajnokok Ligája-döntő előtt még egy nagy finálét rendeznek Budapesten

2024. augusztus 28. 21:53

Az Európai Szuperkupa-mérkőzést még idén októberben lejátsszák a magyar fővárosban.

2024. augusztus 28. 21:53
null

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

***

Nagy hírt jelentett be vizes sportokat tömörítő európai szövetség (LEN), amely tudatta: Budapest adhat otthon az idei férfi vízilabda Európai Szuperkupa-mérkőzésnek! Október 5-én, 20 órától fogadja a Császár-Komjádi Sportuszodában a Bajnokok Ligája-győztes Ferencváros a második számú trófeát, az Euro Kupát elhódító horvát Jug Dubrovnikot. A párharc egy mérkőzésen dől el.

A Ferencváros oldala emlékeztet, az új szezont idegenben, Debrecenben kezdő FTC-nek ez lesz az első hazai fellépése a szezonban. A Komjádiban 2018-ban már magasba emelhette a rangos trófeát a zöld-fehér együttes, heroikus csata után, ötméterespárbajban az Olympiakoszt felülmúlva. Ez azért is számított óriási bravúrnak akkor Varga Zsolt csapatától, mert a Szuperkupában 2002 óta 20 alkalommal a Bajnokok Ligáját megnyerő együttes diadalmaskodott, az egyetlen kivételt éppen a Ferencváros tudta bemutatni hat éve EK-győztesként. A következő szezonban, 2019 novemberében megvédte címét Marseille-ben az akkor már BL-győztesként érkező magyar csapat. Összességében ötödik alkalommal hódíthatja el a kupát az FTC, amely 1978-ban a Canotteria Napoli, majd 1980-ban a Vasas ellen nyert – írja a fradi.hu.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!