Rendkívüli!

Minden külföldi útját lemondta Orbán Viktor

„Hazudunk vagy nem beszélünk” – így reagált Wladár Sándor a Milák-ügyre!

2024. augusztus 19. 12:25

A Magyar Úszó Szövetség elnöke a korábbi olimpiai bajnok, Hosszú Katinka támadásáról is elmondta a véleményét.

2024. augusztus 19. 12:25
Szabó Péter

Fotó: a szerző felvétele

Sajtótájékoztató keretében értékelte a XXXIII. párizsi olimpia úszósikereit a Magyar Úszó Szövetség. Az eseményen természetesen Wladár Sándor elnök is részt vett, aki a csodálatos magyar érmek mellett Milák Kristóf különleges felkészülésére és Hosszú Katinka támadására is reagált.

A párizsi olimpián 39 ponttal a magyar úszócsapat a magyar küldöttség legeredményesebbje volt!

Minden idők ötödik legjobb magyar szereplése volt! Magyarország három olimpiai aranyéremmel zárt, az ausztráloknak és az Egyesült Államoknak 4-4, a többieknek kevesebb.

„Büszke vagyok a magyar úszókra, innen is gratulálok a vívóknak, az öttusázóknak, az atlétáknak, a tekvondósoknak és minden magyar indulónak. Büszke vagyok, hogy ott lehettem a párizsi uszodában. A csapat több mint fele döntős helyezést ért el, férfi sportolók közül csak úszók értek el magyar aranyérmet! Az érmek és a sikerek nem vakítanak el, kritikusak vagyunk, semmi nem tökéletes, de

higgadt fejjel értékeljük majd az olimpiát, és le fogjuk vonni a megfelelő következtetéseket”

– hangsúlyozta Wladár Sándor.

Sós Csaba és Gellért Gábor, a két szakágvezető is értékelte röviden a mögöttünk hagyott időszakot. Volt mit, hiszen a medencés úszók mellett a nyílt vízben tempózók is kitettek magukért.

„A sokat emlegetett generációváltás végbement, két ifjúsági versenyzővel lett hatodik a női 200 méteres gyorsváltó. A programjaink futnak, az eredmények önmagukért beszélnek. Tokióban egy arany, Párizsban három, erre büszkék lehetünk. Nem lehet hátradőlni, mert jönnek a riválisok” – fogalmazott Sós Csaba.

„A felkészülésünk zavartalan volt. Minden megkaptak versenyzőink a szövetségtől, hogy minél több versenyen tudjanak indulni. Eljutott a csapat magaslati és meleg égövi edzőtáborban.

Katinka levele nem jött jól nekünk, mert a medencés számok után mi még vízbe ugrottunk, kicsit megosztotta a figyelmet, de Rasó mentális erejét jól mutatja, hogy ezt is ki tudta zárni.

A legfontosabb versenyre mindig össze tudja szedni magát” – tette hozzá Gellért Gábor.

„Még mindig nem hiszem el, hogy mit értem el, de már jobban elhiszem, mint előtte. Még mindig hihetetlen kimondani, kell még egy kis idő.

Bob három edzést kért tőlem, ebből még csak kettőt tudtam megoldani, de igyekszem, mert jön a rövidpályás világbajnokság és erre is fel kell készülnöm.

Hiányzik a nyaralás, de ez idén kimarad, holnap után már utazom vissza Amerikába. Az ottani versenyrendszerben négy évet végigversenyeznek, ennek köszönhető, hogy a kidelfinezésem fejlődött, és olyan csapattársakkal edzhettem, mint például Léon Marchand. Ezt nem lehet lemásolni” – jelentette ki Kós Hubert.

Betlehem Dávid online csatlakozott az eseményhez, aki mindenkit megnyugtatott, hogy most már végre maga mögött hagyta a Szajnában összeszedett egészségügyi problémáit.

„Szerencsére a nehezén már túl vagyunk. Szerencsére sikerült mindketten dobogóra állhattunk Párizsban, Nem egy arany, de büszke vagyok rá. Nem könnyű felfogni. Felkelek, rápillantok és még mindig nem hiszem el.

Az érmet nem viszem magammal sehova, a szüleim nem engedik”

– mesélte Betlehem.

„Élvezem a nyaralást, sikerült kipihennem az egész éves munkát. Úgy vágtam neki az évnek, hogy szeretnék mindhárom nagy eseményen sikerül érmet nyernem. A vb-arany és az olimpiai arany után nem lehet okom a panaszra. Kemény munka volt a felkészülésben, az edzőink, Szokolai László és Kurucz Attila kiválóan felépítették az egész évet, Dohában és Párizsban is jó formában voltunk. Ez egyértelműen az ő nagyságukat jelzi” – tette hozzá Rasovszky Kristóf.

Milák Kristóf nem vett részt a sajtótájékoztatón, bár meghívást kapott, a titokzatos felkészülése kapcsán pedig elhangzott, hogy egyelőre sok a kérdés a személye kapcsán.

„Elég szövevényes Milák Kristóf ügye. Ezt nem tudom elmondani két percben. Párizsban nem csak győztes lett, de hős is. A hősök más utakon járnak. A konfliktust az okozta, hogy nem voltunk megfelelően tájékoztatva, voltak, akik tudták, de ezek nem jutottak el hozzánk. Az az igazság, hogy nem tudjuk pontosan, hogy kivel, mikor és hol edzett. Sok esetben Virth Balázs sem tudott eleget. A holléti nyilvántartás a legszigorúbb előírás, de csak a WADA és a MACS tudhatja. Nem helyzetben voltunk, ellentmondásosak voltak a hírek.

Vagy hazudunk, vagy nem beszélünk és azt sem mondjuk, hogy nem nyilatkozunk.

Elmondtunk valamit, de nem minden esetben voltunk pontosak. Kristóf különleges, szerethető, de valami történt vele, a segítséget nem fogadja el, ezzel a helyzettel nem tudok mit kezdeni. Olimpiai bajnokaink is keresték, de ezek a hívások süket fülekre találtak. Abban hibáztam, hogy nem megfelelő szavakat használtam egy interjúban. Ezért elnézést szeretnék kérni, félreérthető volt” – fogalmazott Wladár Sándor.

Mint arról beszámoltunk, a riói ötkarikás játékok háromszoros olimpiai bajnoka nyílt levélben szólította fel lemondásra az úszószövetség elnökét. A háttérben azonban nem szakmai indokok állnak...

Ezt is ajánljuk a témában

Ennek kapcsán a szövetség elnöke kijelentette:

„Egy elnöknek kötelessége, hogy jót tegyen, de úgy tűnik az is, hogy nyelje a gyalázatot. De már nem sokáig. Hogy mit fogok csinálni? Hamarosan elárulom. Hosszú Katinkának olimpiai bajnokként tudnia kellett volna, hogy az olimpia közepén kijönni egy ilyen acsarkodó levéllel, mekkora károkat okoz. Ő is megkapta a támogatást a felkészüléséhez pedig nem érdemelte ki az idejével, de több edzőtábort is finanszíroztunk számára. Erről elnöki hatáskörben döntöttem. Az, hogy SMS-ekben is gyalázkodik és »szarjankózik«, az nem elegáns. Hozzáteszem, a Duna Arénában óriási kedvezménnyel tud építkezni, ami igen nagy szó, a mai viszonyokat figyelembe véve” – mondta Wladár Sándor.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Darthvader
2024. augusztus 20. 08:00
Hosszú ledontotte saját szobrát. Nem most, sokat dolgozott rajta. Erkölcsiséget, jellemességet, tidztességet, becsületességet ő senkin nem kérhet számon, csak saját magán. Mindnek híján van. Miért is kedvezményes neki az Aréna, Darnyinak meg nem? Ezt is szóvátette?
minona
2024. augusztus 19. 15:36
Azért Wladárék ne kenjék a felelősséget arra, hogy azért mondtak olyanokat a médiában, amik elhangzottak, mert nem voltak információk birtokában. Ettől függetlenül is gondolkodniuk kellett volna és bölcsen nyilatkozni. De az legalább becsülendő, hogy Wladár bocsánatot kért a szavaiért (Sós nem tette).
llnnhegyi
2024. augusztus 19. 15:11
....3. opció: Vagy lemondok, húzok a picsába!-:))))
alexandrosz-2
2024. augusztus 19. 14:25
Hosszú jót írt, jókor rólatok szarjankók! Takarodjatok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!