Gera és Nikitscher lehetnek Marco Rossi titkos ászai?

2024. augusztus 24. 20:14

A halasztások miatt szombaton csupán egyetlenegy NB I-es mérkőzést rendeztek meg. A Diósgyőr és a Kecskemét párharcát a helyszínen tekintette meg a szövetségi kapitány is. A nagy kérdés: kit visz magával a válogatott keretbe?

2024. augusztus 24. 20:14
ROSSI, Marco

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A mérkőzés rögtön egy látványos jelenettel kezdődött: 

a kezdőrúgást a DVTK olimpiai bajnok negyedik helyezett öttusázója, Guzi Blanka végezte el. A kitűnőség 1992 óta (a birkózó Repka Attila aranyérmét követően) a klub legnagyobb ötkarikás sikerét érte el. 

Az első komolyabb lehetőség a 11. percben adódott a hazaiak előtt: Szatmári indítását Belényesi gyatrán fejelte haza, Rakonjac elérte a labdát, de mellé pörgetett.

Ezt követően Szabó Alex (miután addig felrúgott minden arra járó diósgyőrit) megkapta jogos sárga lapját Berke Balázs játékvezetőtől, majd az ivószünet előtt Vlgyiszlav Klimovics részesült hasonló figyelmezetésben Helmich Pál visszahúzásáért.

A mérkőzést a helyszínen tekintette meg Marco Rossi szövetségi kapitány, aki a zuhanyhíradó szerint a hazai csapatból elsősorban Gera Dánielre, míg a KTE-ből az elmúlt fordulóban két gólt is szerző Nikitscher Tamásra kíváncsi.

A diósgyőriek gyakran a támadásokat is segítő jobbhátvédje egyértelműen jobban teljesít, a kecskemétiek üdvöskéje – maradjunk annyiban – egyelőre eltűnik a mezőnyben.

SZÜNET UTÁN

A második félidő rögtön egy hazai helyzettel kezdődött: ismét Belényesi ügyetlenkedett, a marokkói Ramszallah azonban kapu fölé durrantott, majd az 51. percben Rakonjac fejesét védte Gersák.

Az 58. percben az aktívabbá váló vendégek veszélyeztettek: Nikitscher beadását Pálinkás alig fejelte mellé.

A 65. percben a csereként beálló Akolatse beadását Gera Dániel sarokkal tette kapura a labdát, nem jött be, Gersák könnyedén védett. Ezt követően az egykori diósgyőri gólzsák Lukács Dániel beadását a holland támadó már saját ötösén belül állva fejelte ki Zeke elől!

Elton AKOLATSE; Bright EDOMWONYI
A mindent eldöntő találat szerzője, Elton Acolatse (balra) önfeledt öröme. Akivel együtt vigad: Brighton Edomwonyi Fotó: nso/Árvai Károly

A 73. percben (elsősorban a cserejátékosai révén) megszerezte a vezetést a Diósgyőr! Pozeg Vancas kiss pontatlan keresztpasszát Gera Dániel remekül adta be, Edomwonyi fejelt kapura, amelyet még nagy bravúrral kiütött Gersák, ám éppen a dallamos nevű Elton Akolatse elé, a kipattanót a holland légiós kegyetlenül vágta a kapuba! Diósgyőr – Kecskemét 1-0! 

Ezután a Kecskemét próbálkozott többet, egy vendégtámadás végén azonban a góljától kellő önbizalmat kapó Akolatse lódulhatott meg, aki egy visszacsel után lőtt, Gersák védett.

A mérkőzés vége felé már csak küzdöttek egymással a csapatok, röpködtek a sárga lapok, de – az eredmény már nem változott.

Kérdés: erről a meccsről kit visz magával a válogatott keretbe Marco Rossi szövetségi kapitány: Gera és Nikitscher „melegíthet”?

A meccs összefolglaóját alább tekintheti meg:

 

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. augusztus 25. 01:10
Egy egészségügyi menedzsert is megfizethetne a kormány, nem csak ezt az olasz labdaszedőt! “Nem penész lóg a magyar kórházakban a plafonról, csak poros zsír” - Vitalij Észter - 🤡 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
zsocc44
2024. augusztus 24. 21:54
Nem mindegy? Kiesik így is úgy is a magyar válogatott bármelyik nemzetközi tornából…
billysparks
2024. augusztus 24. 20:28
Bebaszna. Ez a Gera egy kétlábon járó piros lap.( Márpedig, vöröset még borból se!)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!