Ezzel a mondattal reagált Milák legyőzőjének edzője Hosszú Katinka vádjára, miszerint a magyar klasszist „elárulták”

2024. augusztus 28. 06:57

Ezzel Hosszú Katinka dühös nyilatkozata is más fénybe kerül.

2024. augusztus 28. 06:57

Nyitóképen: Bob Bowman a párizsi olimpián. Fotó: KEMPINAIRE Stéphane / KMSP / KMSP via AFP

A Magyar Nemzet emlékeztetett: Hosszú Katinka azzal vádolta a Magyar Úszószövetséget (MÚSZ), hogy a franciák klasszisa, Léon Marchand azért tudott győzni Milák Kristóf ellen 200 méteres pillangóúszásban a párizsi olimpián, mert az illetékesek azt nyilatkozták, hogy Milák edzéshiánnyal, állóképességbeli lemaradással küzdhet, így Bob Bowman tudta, hogy az utolsó ötven méterre kell felkészítenie a tanítványát, ott verhető meg a magyar világcsúcstartó. Most maga Bowman mondta el, hogy mi alapján választották ki a nyilvánvaló taktikát. 

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka „kissé szerencsétlen időzítéssel, augusztus ötödikén, a medencés úszóversenyek végén, de a nyílt vízi számok előtt” tette közzé levelét, amelyben lemondásra szólította fel a Wladár Sándor elnök vezette úszószövetség vezetését.

„Nem volt még olyan MUSZ vezetés aki ennyire károsította volna a legjobb versenyzője felkészülését. 

Bob Bowman a MUSZ-tól kapott információkból már Olimpia előtt hónapokkal tudta, hogy tanítványát a 200 méter pillangó utolsó 50 méterére kell készítse mint fizikálisan, de leginkább mentálisan. Párizsban Bowman-nak csak annyit kellett Marchandnak mondania: »Te edzettél a világon a legkeményebben, az utolsó 50-en utol fogod érni Milákot, aki alig edzett idén, Te érdemled meg az aranyat«” – írta.

A lap hozzáteszi: Hosszú olvasata szerint tehát Wladár Sándor, Sós Csaba szövetségi kapitány és Virth Balázs, Milák edzője a felelősök, amiért nyilatkozataikban elismerték, az úszó nem minden edzésen jelent meg, sokszor azt sem tudták, hol van, kivel és hogyan készül. Később 

Wladár kemény szavakkal visszaszólt Hosszúnak, 

Szántó Dávid, a szövetség nemzetközi versenyrendezései vezetője pedig vicc kategóriának nevezte azt, hogy Bob Bowman magyar sajtóhírek alapján készíti fel a versenyzőjét.

Bowman most ötvenperces videóinterjút adott az Egyesült Államokban, és ebben szóba került a 200 pillangó győztes taktikája is.

„Tudtuk, hogy Milák gyorsan fog kezdeni, megvan a sebessége, ő egy csodálatos, elképesztő úszó, és tudtuk, hogy Léon esélye az, ha 150 méternél olyan közel tud lenni hozzá, amennyire csak lehetséges. Ha ott tud lenni a közelében 150 méternél, akkor azt éreztük, hogy ki tudja rúgni magát és jól tud hajrázni. 

Nem láttunk olyat idén, hogy Milák igazán jól hajrázott volna 200 pillangón.”

Hozzátette: azért gondolták, hogy az utolsó ötven méteren lehet esélyük a győzelemre, mert Marchand víz alatti munkája kiemelkedő, így az utolsó forduló után egy jó delfinezésből kiindulva lendületből mehet ellene. Tehát

 nem a magyar médiában megjelent hírekre, nyilatkozatokra támaszkodtak, hanem azokra a versenyekre, amelyeken Milákot látták idén, 

hangsúlyozzák.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lucifer-3
2024. augusztus 28. 17:37
MIÉRT NEM LEHET MÁR BÉKÉN HAGYNI MILÁKOT? SZÉGYEN AMIT MŰVELNEK VELE!!!!!!!!!!! KÖSZÖNJÜK AZ ÉRMEKET, ÉS AZ ÉLMÉNYT A VERSENYZÉSÉVEL, TOVÁBBI SIKEREKET KÍVÁNVA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bulldog Orange
2024. augusztus 28. 13:18
Azért az elég érdekes,hogy Katinka így beszélt Wladárral, hiszen azt itt senki nem emlegeti, hogy Wladár mögött is komoly sport múlt van ... A tisztelt oda is ki járna ...
gyaloggos
2024. augusztus 28. 12:54
AMÚGY meg ABSZURD a feltételezés is, hogy BOWMAN a magyar sajtóban megjelent hírek alapján készíti fel a versenyzőit.
gyaloggos
2024. augusztus 28. 12:52
KATINKA nagyon rossz módszert választott ahhoz, hogy a SZÖVETSÉG élére kerüljön! VALÓSZÍNŰLEG ELNÖK szeretne lenni, de legalább ELNÖKSÉGI TAG! Ő ALKALMATLAN a szövetség vezetésére, de még az elnökségi tagságra is. ETTŐL függetlenül persze FÖLDIG hajolok a sportban elért eredményei előtt, csak hát más a medencében úszni, és más egy szövetséget vezetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!