Ez hihetetlen! Barátok, csapattársak egymás ellen: két magyar páros egy döntőben az olimpián női kajakban – itt a végeredmény!

2024. augusztus 09. 13:25

Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra második, Pupp Noémi és Fojt Sára pedig holtversenyben harmadik lett.

2024. augusztus 09. 13:25
null
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: Mediaworks/Csudai Sándor

***

Csipes Tamaráék döntőbe jutása papírformának tekinthető, Pupp Noémiéké sokkal inkább meglepetés, bravúr. Ha csak a közelmúltat nézzük, 2016-ban Szabó Gabriella és Kozák Danuta valóra váltotta közös álmát, „Dana” betegsége ellenére túlélték a lányok az előfutamot, majd hajszállal, de megverték a németeket a döntőben. 2021-ben nem fért kétség az új-zélandiak elsőségéhez, a kettős magyar dobogó reális lett volna, Kozák már Bodonyi Dórával be is futott harmadiknak, Csipes és – a négyesből kiszoruló – Medveczky Erika a negyedik lett.

Csipes Tamara – aki egyértelműen az egyesre és Lisa Carrington legyőzésére – koncentrál, honvédos csapattársával, Gazsó Alida Dórával nemtett előzetesen nagy terhet magukra. a júniusi Európa-bajnokságon a harmadik helyre szorult. 

A párizsi döntőben a 7-es pálya volt Csipeséké, a 8-as Puppékék, akik egymást láthatták, s reméltük, középen nem előttük halad majd méterekkel az új-zélandi és a két német egység. Carrington és Hoskins, ahogy várható volt, bekezdett, a negyedik helyen közelükben mentek Csipesék. akik a táv felénél már a harmadikok voltak.

 Az új-zélandiak nyomát mindenki lapáttal üthette, de a további dobogós helyekért öldöklő csata zajlott. Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra lehajrázta az egyik német egységet és ezüstérmet szerzett.

 Pupp Noémi és Fojt Sára a hetedik pozícióból előretört, feljött a bekötő Paszek-Hake kettősre, célfotó döntött a harmadik helyezésről! 

Hosszú percekig tartott a videózás, elemzés, Végül az eredményjelzőn megjelent: a németeket hozták ki harmadinak, de azonos időt mentek a felek, és magyar küldöttség jelezte, és immár meg is erősítették: hivatalosan Magyarország is bronzérmes holtversenyben!!!

Olimpiai újoncaink a négyessel elért csodálatos harmadik helyezés után ezúttal tényleg csodát tettek...

Ugye, milyen szép ez a tábla!
Fotó: printscreen/IOC
PUPP Noémi; FOJT Sára
Vaires-sur-Marne, 2024. augusztus 9. Pupp Noémi (elöl) és Fojt Sára a női kajak párosok 500 méteres versenyének középfutamában a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezős és kajak-kenu pályán. a döntőben a hetedik helyről felzárkózva - holtversenyben - bronzérmesek lettek!
MTI/Kovács Tamás

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 278 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kékFogúHarald
2024. augusztus 10. 11:50
ddff
paracelsus-2
2024. augusztus 10. 08:28
Na tessék! Megy ez a sunyi patkány, az alattomos Kozák nélkül is.
occidolumen
2024. augusztus 09. 20:02
Miért nyertek az új-zélandiak? Ott nincs államilag pumpált versenysport. Hogy van ez?
Takagi
2024. augusztus 09. 18:52
Gratulálok a hölgyeknek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!