Mandics ötöt vágott Vogelnek, de csillagos ötös jár a magyar pólósoknak

2024. augusztus 05. 13:11

A magyar férfi vízilabda-válogatott harmadik helyen jutott tovább a negyeddöntőbe a párizsi olimpián.

2024. augusztus 05. 13:11
null

Nyitókép: Mediaworks/Csudai Sándor

Férfi vízilabda-válogatottunk hétfőn déli 12 órától a szerbekkel nézett farkasszemet a párizsi olimpiai torna B-csoportjának 5. fordulójában. Mindkét nemzeti csapat már a mérkőzés előtt továbbjutott a negyeddöntőbe, így az összecsapás tétje a csoportban való harmadik hely megszerzése volt.

Nehézkesen indult a meccs támadásban, azonban védekezésben stabilan kezdtünk, hatástalítottuk a szerbek első támadásait. Az első negyedben Fekete kontragóljával megszerezte a vezetést Magyarország, amire Milos Csuk válaszolt kétszer, így az előny a szerbekhez került. Nem telt el sok idő, mikor reagáltunk: Vámos lőtt gólt emberelőnyös szituációból. 

A negyed végén Szerbia még kétszer bevette a kapunkat, így két gólos hátrányban mentünk pihenőre... 2-4. 

Fotó: Mediaworks/Csudai Sándor

A második negyedben is mi kezdtünk támadásban, Fekete rögtön egy gyönyörű, váratlan lövéssel talált a szerb kapuba, majd Zalánki távoli bombájával egyenlítettünk. 4-4. Az ellenfél zsinórban három támadást fejezett be lövés nélkül, míg a magyar csapat Nagy Ádám félmagas lövésével már a vezetést is átvette. A szerbeknek emberelőnyben sem sikerült betalálniuk Vogel kapujába, cserébe mi a következő támadásunkból is gólt szereztünk, Manhercz lőtt a hálóba. Mandics büntetőjével Szerbia feljött egyre, majd Rasovics éles szögből lőtt góljával gyorsan egyenlített ellenfelünk. A folytatásban Varga Dénes is megcsillogtatta lövőerejét, távoli góljával újra vezettünk.

 A második negyed végén még volt egy gyors gólváltás, majd az etap utolsó pillanatában Varga szerzett egy extrán szemfüles gólt, így 9-7-es előnnyel mehettünk a hosszú szünetre. 

A harmadik negyedben is mi hoztuk el a labdát, az első támadásunkból Fekete lőtt gyönyörű csavargólt. A negyed elején a szerbek kicsit megakadtak támadásban, amire jól reagáltunk, tanári játékkal Jansik szerzett gólt, így 11-7-re módosult az állás. A folytatásban Vámos megszerezte második gólját, szintén akcióból, így már öt találat volt az előnyünk. Egy újabb gólváltást követően 13-8-ra módosult az állás, majd egy csodagólnak köszönhetően már hattal mentünk.

 A negyed végén még egy találat itt, egy találat ott, így a harmadik szünetre 15-9-es vezetéssel mentünk. 

A változatosság kedvéért az utolsó, negyedik negyedet feldobás után a szerbek kezdték. Hat perccel a vége előtt Szerbia feljött 15-10-re, de Varga Zsolt együttese a mai napon megállíthatatlan volt támadásban, 16-10. A negyed közepén a szerbek lőttek két szép gólt, így négy találatra szűkült az előnyünk négy perccel az utolsó csoportmérkőzés vége előtt. Molnár Erik is feliratkozott a góllövőlistára, így visszállt a megnyugtató öt gólos differencia, de egy ötméteresből szinte rögtön feljöttek újra négy gólra déli szomszédaink. A mérkőzésen nem esett több gól, így magabiztosan, 17-13-ra vertük Szerbiát, aminek köszönhetően harmadik helyen zártuk a csoportkört, készülhet a csapat a szerdai negyeddöntőre. 

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsocc44
2024. augusztus 05. 17:10
Hajra! Már csak 3 meccs! Kedves mandiner, a gólokat rúgni, dobni, ütni lehet. Vágni sok mindent lehet, de gólt nem. Elnézést, de ne törjük már kerékbe a nyelvet, ezt a csodálatos magyar nyelvet!
contractor-2
2024. augusztus 05. 15:35
A szerbek gyakorlatilag kapus nélkül játszottak. Így nyerhettünk.
zsolti123
2024. augusztus 05. 14:38
Csak tájékoztatás: a bírók :román-horvát 5 méteres nekunk 0, szerbeknek 2 Emberelőny-kihasználás: mi: 7/6, szerb 10/5
balbako_
2024. augusztus 05. 14:21
Rendben, ezt most kipipáltuk, de a neheze ezután jön! Több betlizés nem fér bele! Hajrá magyarok, hajrá pólós fiúk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!