Árral szemben úszva

2024. augusztus 02. 17:43

Milák tartozik annyival az országnak, hogy beleáll a kemény munkába.

2024. augusztus 02. 17:43
MILÁK Kristóf
Korom Milán
Népszava

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

„Milák Kristóf tavaly júniusban jelezte, kihagyja a fukuokai világbajnokságot és három hónapos pihenőt tart, mert fizikailag és mentálisan sem érzi magát alkalmasnak arra, hogy a saját elvárásai szerint versenyezzen. Bár erről nyilvánosan nem beszélt, menet közben elvesztette egy nagyon közeli hozzátartozóját.

Az ősszel fel-feltűnt az uszodában, de közel sem olyan gyakran, mint azt elvárták volna tőle. Nyolc hónappal az olimpia előtt Wladár Sándor, az úszószövetség elnöke beszélt arról, Milák tartozik annyival az országnak, hogy beleáll a kemény munkába. Én azt gondolom, mindenki a saját maga sikerének a kovácsa és csakis önmagának tartozott azzal, hogy becsülettel felkészüljön.

Persze a vb-től és az edzésektől való távolmaradása megannyi kérdést felvetett. Vajon teljesítette-e a szerződésekben tett vállalásait, megdolgozott-e azokért a milliókért, amelyeket szponzoraitól, valamint a magyar adózóktól kapott? Ezekre a felvetésekre aligha kapunk majd választ, az úszószövetséget pedig sejthetően csak az érdekli, mennyi és milyen fényes érmekkel sikerül hazatérni Párizsból.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
komor
2024. augusztus 04. 12:44
Ez a Korom valószínűleg elsunnyogta még a kisiskolás testnevelés órákat is. Valószínűleg emiatt mer ilyen magas lóról értekezni a világklasszisunkról, mivel nem érzi mekkora teljesítményről van itt szó. Ha csak párszor is kapott volna izomlázat egy jó kis síkfutás, foci meccs után, máris máshogy beszélne. Persze lehet az is, hogy csak a népszavás "minden szar, mindent kritizálunk" mentalitást kellett bemutatnia a főnökeinek...
Farkaskoma
2024. augusztus 04. 10:53
A Népszava mint lejárt újság, tartozik az országnak, hogy vagy az igazat írja (ez eddig nem történt meg szinte soha), vagy végre elhallgat.
alice
2024. augusztus 03. 21:58
Mi van? Tudtommal Milák révén egy aranyérmmel gazdagodtunk, így tehát ha okvetlenül el kell számolni, mi tartozunk elismeréssel, tapssal, gratulációval és köszönettel, így hát a szerző úrnak toll a fülébe. Amúgy pedig hajrá magyarok - nemcsak a sportban!
zakar zoltán béla
2024. augusztus 03. 20:33
Üszök
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!