A tiszta női sportért

2024. augusztus 05. 14:55

Mostantól egyértelműen a női sport kritériumainak kidolgozására kell koncentrálniuk a női jogokkal foglalkozó szervezeteknek.

2024. augusztus 05. 14:55
Kiss Noémi
HVG

Nyitókép: MOHD RASFAN / AFP

„Ezen az olimpián az derült ki, hogy milyen gyerekcipőben jár a technika korában egy nemi hovatartozás meghatározása, annak szabályozása.

A tiszta női sport – ez külön feladata lesz a női jogokkal foglalkozó, amúgy is leterhelt szervezeteknek. Különösen annak fényében érdekes ez, hogy most már egészen világos, hogy kifejezetten ellentétes érdekei vannak e szervezeteknek a genderfluid agendát felkaroló LMBTQ- és gendermozgalmakkal szemben.

A párizsi olimpia helyrehozhatatlan nyomokat hagy, brutális igazságtalanságra világított rá a női számban induló férfitest, a bokszoló Imane Helif esete: a női sportban induló férfiak megállítása már a tiszta női sportért küzdő új mozgalom feladat lesz.

Mostantól egyértelműen a női sport kritériumainak kidolgozására kell koncentrálniuk a női jogokkal foglalkozó szervezeteknek, miközben a teljes sport területén meg kell teremteni az egyenlő (számú) képviseletet döntéshozói szinten is, mert nők nélkül még a legjobb indulatú férfiak se fogják tudni teljesen átlátni, megérteni mindazt, amit a női esélyegyenlőség jelent a sportágakon belül.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
danubius
2024. augusztus 05. 21:32
Önök nem a probléma megoldása, hanem maga a probléma.
ubulka57-2
2024. augusztus 05. 21:31
A 70-es években minden sportverseny előtt volt ún. szexvizsgálat a női sportolóknak nyálmintából. Ez mikor és miért maradt el. Tud erről valaki? Kérem, írja meg. (Egyébként szerintem ez lenne az újságírók feladata, nem a szörnyűlködö vélemények ismételgetése.) Az az egyetlen újságírónak tekintendő személy, aki megszerezte a két férfiboxoló genetikai tesztjének eredményét. Jó lenne nyilvánosságra hozni a dokumentum másolatát és ezzel véget vetni a hülyeségnek.
Rozsda
2024. augusztus 05. 21:24
Ez a nő hülye. És persze a hvg-n.
Obsitos Technikus
2024. augusztus 05. 18:51
"Kiss Noémi (Gödöllő, 1974 –) magyar író, műfordító, kritikus és egyetemi oktató. Könyveit több nyelvre is lefordították. 1974-ben született Gödöllőn. Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem docense. Itt tanít 2023 szeptembere óta világirodalmat és kortárs irodalmat. " Drága Noémi, és akkor miért tetszik belepofázni a biológiába meg a genetikába?? Ma a genetika ott tart, hogy 30 euróért bárki érdeklődőnek készítenek egy DNS-profilt. Postázással együtt két hét. Ma a labortudomány ott tart, hogy egy tesztoszteron-profilból nem csak azt állapítják meg, hogy hány éves és milyen nemű az illető (mindenkiben van tesztoszteron, hogy mennyi, az attól függ, hogy férfi, nő, újszülött, öregember, serdülő vagy felnőtt), hanem azt is, hogy mondjuk öt évvel a mintavételek előtt szedett-e anabolikus szteroidot. Tessék tanítgatni továbbra is a kortárs irodalmat, és ne tudóskodni itt, mint egy nőklapjás hülyepicsa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!