Rendkívüli!

Minden külföldi útját lemondta Orbán Viktor

„A gender és a sydney-i breakdance kereszteződése” – ezt vizsgálta disszertációjában az ausztrálok olimpiai breaktáncosa, akin most a fél világ röhög

2024. augusztus 13. 21:42

Egy ausztrál egyetemi tanár köznevetség tárgyává vált a párizsi olimpián bemutatott szokatlan táncmozdulataival.

2024. augusztus 13. 21:42
null

Nyitókép: MTI/EPA/Caroline Blumberg

Az idei olimpián bemutatkozott a breaktánc, amelynek azonban nem feltétlenül úgy sikerült a debütálása, ahogy a rendezők remélték. Az új szám ugyanis az olimpia legnagyobb mémjét eredményezte egy ausztrál versenyzőnek köszönhetően, akinek mind a három produkcióját 0 ponttal díjazták a bírók. 

Az ausztrálok Rachael Gunn 36 éves egyetemi tanárt indították breaktáncban, akinek versenyzői neve „Raygun”. Gunn már a korával is kilógott a mezőnyből, mivel a legtöbb induló tinédzser volt vagy a húszas évei elején járt. A tanárnő furcsa táncmozdulatai gyorsan elterjedtek az interneten – írja az ABC News. 

Gunn az őt ért kritikákat követően megvédte a teljesítményét. 

„Minden mozdulatom eredeti. A kreativitás nagyon fontos számomra. Kimegyek oda, és megmutatom a művészetemet”

 – jelentette ki. 

A közösségi médiában néhány felhasználó „kengurunak” titulálta Gunn egyik mozdulatát, míg mások ahhoz hasonlították a táncmozdulatait, amikor egy gyerek megkér, hogy nézd meg az előadását.

A Gunn teljesítményét ért online kritikák hatására Anna Meares, az ausztrál olimpiai küldöttség vezetője a hétvégén a támogatásáról biztosította a breaktáncost. „Raygun abszolút szeretett tagja ennek az olimpiai csapatnak. Nagy lelkesedéssel képviselte az olimpiai csapatot, az olimpiai szellemiséget. És abszolút szeretem a bátorságát. Szeretem a jellemét, és nagyon csalódott vagyok miatta, hogy olyan támadás érte, mint ami érte” – mondta Meares azt állítva, hogy csak a „trollok” támadják a „sportolót.”

Gunn 2017-ben diplomázott le és doktori disszertációjában „a gender és a sydney-i breakdance kereszteződését” vizsgálta. 

Jelenleg a sydney-i Macquarie Egyetem kutatója és előadója, ahol a „breakdancing kulturális politikáját” tanulmányozza.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krupps
2024. augusztus 16. 08:30
Volt az a verseny ázsiai lányokkal, hogy beöntés után melyik spriccel messzebbre a seggével... Az is lesz olimpiai szám...?
Zokni
2024. augusztus 14. 22:26
“Gender és a breaktánc kereszteződése” - az meg mi? Ez már annyira primitív, h nem is próbálják tisztázni az értelmét. Csak a vezér-szavak:”ül!”, “ugat!”. Persze senki sem tudja, mit jelent a gender… Néha azért elcsodálkozom, kedves Mandi, ahogy ezen a nívón etetik a Fidesz lumpen-választóit. Akik be is kapják a horgot. Mert mihez, minek van köze? Pl. “A társadalmi önszerveződés a politikai rendszerben” c. szakdolgozat. És kié? Hát persze! Egy köztörvényes bűnözőé. Aki millióktól lopott milliárdokat.
mandiner-8as
2024. augusztus 14. 16:10
"Trollok támadják a sportolót". Inkább trollok támadják a trollt.
Majdmegmondom
2024. augusztus 14. 11:18
Gender szakos... Aha... Marxista egyetem...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!