Vallott a közönségkedvenc: A Fradi mindig is az otthonom lesz, visszatérek

2024. július 19. 06:17

A Fradi-szurkolók nagy kedvence, Myrto Uzuni elárulta, hogy továbbra is figyelemmel követi a zöld-fehérek eredményeit, és tartja a kapcsolatot korábbi játékostársaival.

2024. július 19. 06:17
Ferencvarosi TC v BSC Young Boys - UEFA Champions League: Play-Offs Leg Two

Nyitókép: Laszlo Szirtesi/Getty Images

 

A Ferencváros korábbi kedvence, Myrto Uzuni pályafutása egyik legnagyobb csalódásának tartja, hogy nem lehetett ott az albán válogatottban a nemrég véget ért Európa-bajnokságon. Az előző szezonban a La Ligában 11 gólt szerző játékos elárulta, hogy továbbra is napi kapcsolatban van ferencvárosi barátaival, és szurkol a zöld-fehéreknek – írta meg a Magyar Nemzet.

Uzuni 2020-ban tagja volt a Bajnokok Ligája csoportkörben szereplő Ferencváros csapatának, majd 2022 elején a spanyol élvonalba igazolt a Granada játékosaként. 

Azóta a csapatával előbb kiesett, majd feljutott, idén pedig ismét búcsúzott a La Ligától. A kiesés ellenére Uzuni 11 góllal a csapat házi gólkirálya lett az elmúlt idényben, az előző szezonban pedig 23 gólt és 5 gólpasszt jegyzett a másodosztályban. Bár a teljesítménye alapján helye biztosnak tűnhetett volna az Eb-keretben, Sylvinho szövetségi kapitány mégsem számított rá, annak ellenére, hogy a selejtezősorozatban nyolc meccsből haton játszott, és négyszer kezdőként lépett pályára.

„Természetesen nem érintett jól, hogy nem mehettem Németországba. De ilyen a labdarúgás, és el kell fogadnunk, amit az élet ad nekünk. Ez arra tanít, hogy még keményebben kell dolgoznunk, mint azelőtt. Mindig hiszek magamban, és úgy gondolom, hogy nagyszerű munkát végeztem a Granadával. Idén sok gólt rúgtam, és annak is mindenképpen örülök, hogy ez nem szerencse volt, hanem kemény munkával sikerült elérnem, és azzal, hogy mindig bíztam a tudásomban. Örülök és büszke vagyok a teljesítményemre” – mondta Uzuni.

Az Európa-bajnokságon az albán válogatott csoportutolsóként zárt, míg Spanyolország megnyerte a tornát. Uzuni azonban nem sértődött meg, hanem ott szurkolt minden albán csoportmeccsen a lelátón.

Igen, persze, ott voltam az albán válogatott meccsein, hiszen az egyik ellenfél Spanyolország volt, ahol én is ott játszom. Ez a csapat nagyszerű munkát végez. Amikor elkezdődött a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság, akkor azt mondtam, hogy számomra Spanyolország az egyik csapat, amelyik esélyes a végső győzelemre is. Igazam lett, hisz százszázalékos teljesítménnyel lettek elsők. Azt gondolom, hogy Albánia is nagyon jól játszott. Nehéz ellenfeleket kaptunk, Spanyolországgal, Olaszországgal és Horvátországgal kerültünk egy csoportba, de úgy gondolom, hogy a végén jól zártunk, elégedettek lehetnek szurkolóink

– tette hozzá a játékos.

Uzuni a lapnak elmondta, hogy már visszatért Spanyolországba, és bízik abban, hogy ismét sikerül feljutniuk a La Ligába. Nincs különösebb elvárása önmagával szemben, de mindent megtesz majd, hogy a Granada a lehető legjobban szerepeljen.

„Mindig követem a Fradit, mert ez a csapat tett engem jobb és nagyobb játékossá. Nagyon hiányzik ez a klub, ott éreztem igazán otthon magam. Az első naptól kezdve, hogy megérkeztem Budapestre, Eldar Civic a legjobb barátom. Még mindig tartjuk a kapcsolatot, sőt nagyon sokat beszélünk” – tette hozzá.

Uzuni két szezon alatt – 2020/2021 és 2021/2022 – összesen 67 meccsen lépett pályára a Ferencvárosban, és 36 gólt szerzett, többek között a Bajnokok Ligája főtáblán is betalált a Juventus ellen. Az albán csatár elmondta, hogy mindig is a Fradi lesz az otthona, és reméli, hogy a jövőben még visszatérhet a csapathoz.

A Fradi mindig is az otthonom lesz. Ennek a klubnak csodálatos szurkolói vannak. Nagyon hiányzik a Fradi. Korábban is mondtam, hogy ez csak egy üzlet volt, és remélem, hogy még találkozunk a jövőben. Rajtam nem fog múlni 

– jelentette ki Uzuni.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000042
2024. szeptember 02. 16:11
🍓 ️ ­­É­­r­t­é­­­k­­­e­l­­­d­­ ­a­­ ­­­s­­­z­e­x­i­­­ ­p­­u­­n­­c­­i­­­m­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
gilou-au-clavier
2024. július 19. 14:02
Jobb volna, ha kicsit feketébb lenne, igazán csak akkor fogják a BLM-fradisták a szívükbe zárni, elég rasszista csőcselék azok.
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. július 19. 08:37
A Fradiban minden van, albán, nigger, stb csak magyar nincs. Köszi Kubatov, hogy takarodnál a kurva anyádba, Izraelbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!