Thomas Müller elhatározta: visszavonul a válogatottságtól

2024. július 10. 22:11

A német labdarúgó legenda az Eb-n húzta magára utoljára a Nationalelf mezét.

2024. július 10. 22:11
MÜLLER, Thomas

Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel

A német Bild információi szerint Thomas Müller arra az elhatározásra jutott, hogy befejezi válogatott pályafutását. A Bayern München 34 éves támadóját 2025-ig még szerződés köti a bajor klubhoz, 

döntésének értelmében nemzeti mezben azonban nem lép többet pályára.

Mint ismert, a német válogatott rendezőként Eb-negyeddöntőig jutott: Spanyolország a hosszabbítás után 2–1-re győzött Musialáék ellen, így a legjobb nyolc jelentette a végállomást Julian Nagelsmann együttesének. A lefújás után hiába gyűjtöttek össze több mint 300 ezer aláírást a meccs újrajátszásáért a hazai szurkolók, az UEFA ügyet sem vetett a petícióra.

A német drukkereket Anthony Taylor játékvezető tévesnek vélt ítélete háborította fel, az angol sípmester nem ítélt büntetőt, amikor a spanyol tizenhatoson belül Marc Cucurella kezéhez ért a labda. A petíció benyújtói és az azt vasárnap reggelig aláíró mintegy 315 ezer szurkoló szerint ez az angol bíró több hibás döntésének egyike volt.

Az Eb-negyeddöntő volt Thomas Müller 131. válogatottbeli találkozója, és egyben utolsó mérkőzése Nagelsmann válogatottjában. A nyitómeccs után az utolsón lépett még pályára a tornán, mindkétszer csereként – majd a veterán támadó már a spanyolok elleni stuttgarti vereség után kijelentette:

Reálisan nézve lehetséges, hogy ez volt az utolsó nemzetközi meccsem. Leülök majd a válogatott vezetésével. Nagyon bizalmi kapcsolat van közöttünk”

– fogalmazott Müller.

Nézzük, milyen nagyszerű válogatott pályafutásra tekinthet vissza a rutinos klasszis: Müller 2010 márciusában mutatkozott be a német csapatban az Argentína elleni barátságos mérkőzésen (0–1). Eddig 131 nemzetközi mérkőzésen játszott (45 gól), és ezzel a harmadik az örökranglistán. Csak Lothar Matthäusnak (63/150 meccs) és Miroslav Klosének (46/137 meccs) van több. Müller legnagyobb sikere: 2014-ben világbajnok lett Brazíliában, összesen öt gólt szerzett a torna során!

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Roadkill
2024. július 11. 15:50
na végre! jöjjenek a fiatal négerek!
Reszelő Aladár
2024. július 11. 13:13
Ez nekünk jó hír. Még páran visszavonulhatnának és elindulhatna egy teljes újjáépítés a 26-os VB-re. Úgyis vágyom már hallani, hogy a Nemzetek Ligáját a nagyok nem veszik komolyan, így a hazai pályájukon rájuk mért zakó valójában nem is eredmény.
szintetikus
2024. július 11. 07:24
Szoposzlai is inkább kövesse a példáját. Az üveglábú bohóc úgyis mindig sérült. XD
Phm045
2024. július 11. 05:47
Már nagyon szarul érezte magát a sok török, arab, feka között.......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!