Miközben a francia elnök a biztonságról beszélt a magyar riporternek, migránsok erőszakoltak meg egy turistát Párizsban

2024. július 23. 20:02

Emmanuel Macron a nyári olimpia előtt az Élysée Palotában fogadta a nemzetközi sportújságírók képviselőit. Sokakban felmerült a kérdés, vajon kell-e félniük a szurkolóknak a játékok alatt.

2024. július 23. 20:02
null

Nyitókép: MTI/EPA/AP pool/Michel Euler

 

Néhány nappal a párizsi, 33. nyári olimpia rajta előtt Emmanuel Macron francia államfő az Élysée Palotába hívta meg a nemzetközi sportújságíró közösség prominenseit. A Nemzeti Sport főmunkatársa, a Magyar Sportújságírók-szövetsége (MSÚSZ) és a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) alelnöke, Csisztu Zsuzsa is meghívást kapott, aki direktben kérdezte Macron elnököt az olimpiai megnyitó várható biztonságáról. Mint köztudott, az olimpia megnyitója pénteken lesz a Szajnán, s ez komoly biztonsági kockázatot jelent.

Igen, volt egy őrült ötletünk, és ezt az őrült ötletet nem hagytuk elveszni, mert hittünk benne”

– mondta a francia elnök. Ezek után sokakban felmerülhet a kérdés, ha ők is őrült ötletnek tartották, akkor mennyire lehet magabiztos a megnyitó biztonságosságával kapcsolatban.

Macron az Nemzeti Sport főmunkatársának így válaszolt erre: „Ma reggel hosszú egyeztetésünk volt, és most meg tudom erősíteni, hogy ezt az ötletet valósítjuk meg, és igen, a Szajnán lesz a megnyitó. Magabiztosak vagyunk a saját képességeinket illetően, hogy a lehető legjobban fogjuk lehozni ezt az eseményt. Nagy munkát végeztünk, és nagyon bízunk az embereinkben, ez nagyon fontos. Nagyon sok honfitársunk segít ebben, akik például QR-kódokkal élnek és így közelíthetik meg a lakóhelyüket, és az erőfeszítéseknek az lesz a következményük, hogy biztonságos és különleges megnyitót rendezünk” – állította Emmanuel Macron.

Miközben a biztonságról beszélt a francia államfő, néhány nappal a párizsi olimpia kezdete előtt 

újabb botrány robbant ki a francia fővárosban, ugyanis öt migráns megerőszakolt egy ausztrál nőt. A 25 éves turista a rendőrségnek elmondta, hogy szombaton öt afrikai származásúnak tűnő férfi támadt rá, majd erőszakolta meg a Moulin Rouge mellett. 

A sokkhatás alatt lévő áldozat ezt követően egy közeli kebaboshoz tért be, hogy segítséget kérjen, ahol azt a jellemzést adták róla, hogy rendkívül összezavarodott volt és egy szót sem beszélt franciául. A ruhája fordítva volt rajta, a fehérneműjét pedig a kezében tartotta, és kiderült, hogy a "Fete de Musique" zenei fesztivál miatt tartózkodott Párizsban, ahonnét vasárnap repült volna vissza Ausztráliába. A rendőrségnek a kamerafelvételek alapján próbálja elfogni a tetteseket. – írja az Origo

A 2024-es párizsi olimpia hivatalos megnyitója pénteken lesz, de a csúcsesemény már két nappal korábban, szerdán elkezdődik a versenyekkel.

 

 

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­­r­t­­é­k­­e­­l­­­d­­ ­a­­ ­s­­­z­e­x­i­­ ­p­­u­­­n­­­c­i­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­𝐔­𝐍
steinamanger-2
2024. július 25. 13:56
Miközben a biztonságról beszélt a magyar riporternek addig egy ismert kézilabdás lány műanyagfóliába csavart testét találta meg édesapja Magyarországon. Miért nem ezzel kapcsoljátok össze? Ja, úgy nem lehetne mocskosnyugatozni.
Akitlosz
2024. július 24. 00:19
" Miközben a lovacskák bandukoltak Budán át megfogták a mellemet a ruhán át. "
a straight cold player
2024. július 23. 22:54
Gondolom a momentumosok nagyon boldogok, hogy Párizsban van az olimpia. Ha Magyarországon lenne, akkor szegény újfranciáknak nem lenne terülj-terülj asztalkám. Na azért találnának maguknak megdugni valót, ha más nem az állatkertben. (Tudom az Berlinben volt!) Na de sebaj, Cseh Katka, majd elmagyarázza szerencsétlen áldozatnak, hogy milyen klassz mulattság a botmixerezés!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!