Miért nem lett szövetségi kapitány Mészöly Géza?

2024. július 22. 14:42

Az Újpesten nem marasztalt edző édesapja két korszakban is irányította a nemzeti együttest.

2024. július 22. 14:42
null

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Mészöly Gézával készített nagyinterjút az M4 Sport, amelyben az Újpestet a kieséstől megmentő edző elmondta, lett volna lehetősége arra, hogy a válogatott szövetségi kapitánya legyen. 

Mészöly Géza játékosként a Vasasban és Franciaországban tudott maradandót alkotni, míg edzőként Újpesten került be a futball történelemkönyvekbe. Először ezüstérmet szerzett a lila-fehérekkel, amit meg is tudott ismételni, legutóbb pedig megmentette a klubot az NBI-ből való kieséstől az előző szezonban, ám ennek ellenére mégsem hosszabbították meg a szeződését. 

„Persze, hogy csalódott voltam. Úgy gondoltam, hogy egy jó kerettel építjük majd fel az Újpestet. Azt gondoltam, hogy jó pár fiatallal elvisszük a klubot ahova való. Rögös út volt, de amit vállaltam, azt teljesítettem” – mondta az edző azzal kapcsolatban, hogy feladatát elvégezte, mégsem marasztalták a klubnál.

Mészöly Géza elárulta azt is, hogy több alkalommal is felvetődött korábban, hogy szövetségi kapitány lesz, ám ez egyelőre kimaradt az életéből, pedig volt esélye a posztra.

„Már elárulhatom, hogy annak idején, amikor Egervári Sándor volt a kapitány, akkor Csányi Sándor meghívott a finnországi meccsre. Akkor az elnök vendége voltam és volt egy beszélgetésünk, amikor azt mondta: 

nem tudja száz százalékra, hogy én kapom meg a feladatot, de jó esélyem van erre.”

„Egy ilyen négyszemközti beszélgetés volt köztünk. Aztán akkor Pintér Attila kapta meg a feladatot” – tette hozzá a tréner, akinek édesapja két periódusban is irányította a válogatottat. 

A teljes interjú itt megtekinthető

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­é­k­­e­l­­d­­­ ­­­a­ ­­s­­z­­e­­­x­­­i­­­ ­­p­­­u­­n­­c­i­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
hátakkor
2024. július 22. 18:44
Az emberwk nagy zöme nem lesz szövetségi kapitány.
blondibarbi
2024. július 22. 18:03 Szerkesztve
Na, még csak az kellett volna...! Ennyi erővel a Simek is lehetne... :)))
chief Bromden
2024. július 22. 17:24
Attila közelebb állt a papa választékos kifejezésmódjához. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!