Ki nyer ma: Anglia zsinórban másodszor Eb-döntőben, mégis a spanyolok az esélyesebbek?

2024. július 14. 12:03

Vasárnap este Spanyolország–Anglia döntőt rendeznek Berlinben.

2024. július 14. 12:03
null

Nyitókép: képernyőkép

Vasárnap este 21 órától rendezik meg Berlinben a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjét, a Spanyolország–Anglia mérkőzést. A találkozó előtt összeszedtünk pár információt a két csapat közös múltjáról, jelenéről. 

Spanyolország összesen 27-szer mérkőzött meg Angliával, amiből 10 spanyol és 13 angol győzelem született, emellett négyszer végeztek döntetlenre a felek.

Ezen találkozókon a spanyolok 32 gólt szereztek, míg az angolok 45-öt. Spanyolország a negyedik Eb-győzelmére pályázik, míg Anglia az első trófeáját szeretné megszerezni, eddig összesen egy ezüstérem jutott a szigetországnak. A spanyolok leggólerősebb játékosa az RB Leipzigben futballozó Dani Olmo, három góllal, míg az angoloknál Harry Kane, szintén három találattal. Érdekesség, hogy mindkét játékos betalált az elődöntőben. A két csapatból összesen egy sérült játékos van, aki nem tud este pályára lépni, ő nem más, mint Pedri, aki egy csúnya Kroos-belépőt követően sérült meg a németek elleni negyeddöntő elején. Eltiltott játékos egyik oldalon sincs. 

Ezt is ajánljuk a témában

A fogadóirodák szerint Spanyolország valamivel esélyesebb ellenfelénél, de ahogy a spanyolok edzője, de la Fuente is mondta, ez abszolút háromesélyes meccs lesz.

A Mandiner nem reprezentatív szavazása meglepően egyértelmű: olvasóink 90 százaléka szerint Spanyolország nyer vasárnap este, míg mindössze a maradék 10 százalék favorizálja az angolokat.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
DÖNTŐ
21.00 Spanyolország–Anglia, Berlin

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akkor ki
2024. július 14. 14:46
Ujefa maffia majd eldönti! Én a spanyoloknak drukkolok a szép játékuk miatt!
lefty67
2024. július 14. 14:29
A fél világ azt a hátra-oldalra passzolós, unalmas altatófocit játsza ( az angolok is ), amit a spanyolok tették sikeressé 2008-10 körül! Tükörszélsőkel, igazi center nélkül, telebaszva a csapatot középpályásokkal! Ez a lendületes, élvezetes foci halála! Már a spanyolok is túlléptek részben ezen! Tök mindegy ki nyer! Én az osztrák,török,grúz csapat játékát élveztem a legjobban!
Akitlosz
2024. július 14. 13:54
Biztosan nem a fehérek nyernek.
Akitlosz
2024. július 14. 13:32
"Ki nyer ma: Anglia zsinórban másodszor Eb-döntőben, mégis a spanyolok az esélyesebbek?" Hoppának talán meg kellene néznie a meccset és akkor nem kérdezgetne ilyeneket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!