Kemény Dénes elárulta, kinek szurkol az olimpián!

2024. július 30. 19:45

Az edzőlegenda természetesen a vízilabdát sem hagyta figyelmen kívül.

2024. július 30. 19:45
KEMÉNY Dénes

Nyitókép, fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

***

Mint ismert, Keszthelyi Ritáék számára kicsit nyögvenyelősen kezdődött a torna, hiszen 10-8-as verséget szenvedtünk az örök rivális Hollandiától. Ezért is volt nagyon fontos a Kanada elleni 12-7-es siker, amely nyilván a lányok önbizalmát is helyre rakta. 

A férfiválogatott korábbi, háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitánya szerint semmi meglepő nem született, esélyeshez méltóan játszottunk, és kipipáltuk a kötelezőt. 

Most az elsődleges cél a csoportból való továbbjutás, 

aztán remélhetőleg a nyolc között verhető riválist kapunk – van azért a túloldalon egy-két erős csapat, amelyeket jó lenne elkerülni” – írja a sportal.hu-n megjelent jegyzetében Kemény Dénes. 

NADAL, Rafael; ALCARAZ, Carlos
Kemény Dénes nagy kedvencei a spanyol teniszlegendák: Carlos Alcaraz és Rafael Nadal Fotó: MTI/EPA/Divjakant Szolanki

A legendás vízilabda-szakember azt is elárulja: a vívást azért sem követi teljes figyelemmel, mert a mai napig nem érti a fegyvernemek közötti különbségeket. Ám azt sem titkolja, hogy a tenisztornán a Carlos Alcaraz – Rafael Nadal kettős teljesítményét kiemelt figyelemmel követi. „Szurkolok nekik, mert

 nagyon érdekes látni, ahogy a 17 évvel fiatalabb klasszis próbál megfelelni idoljának”. 

A férfi kosárlabdázók mérkőzései sem hagyják hidegen Keményt, aki a férfiak mezőnyében leginkább természetesen az USA válogatottjára kíváncsi, hiszen „egyfajta sportszakmai érdekesség számomra, hogy az NBA-sztárok, akik szezon közben egymás ellen játszanak, mennyire tudnak egységes csapattá összeállni”.  

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!