Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Hoppá: Jürgen Klopp máris visszatér?

2024. július 04. 11:44

Váratlan helyen bukkanhat fel a Liverpooltól a szezon végén elköszönt menedzser.

2024. július 04. 11:44
Jürgen KLOPP
Vámos Tamás

Nyitókép: MTI/EPA Adam Vaughan

Ismert: a német szakember 9 évig irányította a Liverpoolt, előtte a Mainz, majd a Borussia Dortmund mestere volt. 

Amikor januárban bejelentette, hogy bár másfél évig még érvényes szerződés köti a klubhoz, a nyáron távozik a Liverpooltól (erről a Mandiner is beszámolt), a hír mindenkit sokkhatásként ért. Klopp ezt a lépését többek között azzal indokolta, hogy

 az elmúlt több mint 20 év során kimerült energiatartalékaimat muszáj feltöltenem...” 

Ezt is ajánljuk a témában

Éppen ezért váratlan, hogy a Willipedia nevű podcast vendégeként bejelentette, egészen bizonyos abban, hogy nem a Pool lesz pályafutása utolsó állomása, „ám nem biztos, hogy olyan intenzitású munkát szeretne végezni, mint az elmúlt több mint két évtized során!”

Jürgen KLOPP
Melyek a legújabb hírek velem kapcsolatban?... Fotó: MTI/AP Neil Hall

Nosza, rögtön el is indultak a találgatások és a spekulációk Klopp-pal kapcsolatban, és többen úgy vélik: egy nemzeti csapat szövetségi kapitányi posztja lenne a tökéletes megoldás a számára. Rögtön két variáció is felmerült: elsőként természetesen a Nationalelf irányítása, ám mivel Julian Negelsmann a jelenleg zajló Európa-bajnokságon éppen a döntő felé menetel – ráadásul 2026-ig szóló szerződés köti a DFB-hez – egyelőre okafogyottá vált a felvetés.

Ezzel kapcsolatban az ismert angol futballszakíró, Simon Hughes egy kérdezz-felelek során megjegyezte: 

„Németországon kívül az egyetlen ország, ahol Jürgen Klopp kapitányi posztot vállalhatna, az Egyesült Államok”

E kijelentést megerősíti, hogy az USA a hazai rendezésű Copa Americától már a csoportmérkőzések után búcsúzni kényszerült; nem véletlen, hogy Matt Crocker technikai igazgató éles kritikát fogalmazott meg:

„Rettenetesen gyengék voltunk, jóval az elvárások alatt teljesítettünk, muszáj jobbá válnunk. Éppen ezért egy mindenre kiterjedő szakmai elemzést végzünk majd a hazai rendezésű világbajnokság előtt annak érdekében, hogy a legjobb teljesítményre legyünk képesek!”

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:23
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­­­é­k­­e­­l­­­d­­ ­a­­­ ­s­­z­­e­x­­­i­­ ­­p­­u­n­­c­­i­­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
nemugatolmerkapol
2024. július 04. 13:41
Szerintem egy kevésbé transzparens, kissé konszolidáltabb, visszafogottabb műfogsor jót tenne a folyamatban lévő feltöltődésének az energiáit illetően. Nagyon megerőltető lehet ennyi energiát fektetni az állandó vicsorgásba.
chief Bromden
2024. július 04. 13:06
Lehet nem bírt már az öltözővel?
Takagi
2024. július 04. 12:33
Hajrá Jürgen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!