Hamilton elragadtatással beszélt Schumacher coming outjáról, majd rúgott egyet a magyar kormányba

2024. július 19. 09:11

A brit pilóta továbbra is szorgalmazza az LMBTQ-jogokért való kiállást.

2024. július 19. 09:11

Fotó: Beata Zawrzel/NurPhoto via AFP

Hétvégén Mogyoródon rendezik az F1-es Magyar Nagydíjat, így már hazánkban állomásoznak a sportág nagyágyúi, akiket Ralf Schumacher közelmúltbeli coming outjáról is megkérdeztek az újságírók.

Mint ismert, a 49 éves korábbi pilóta Instagram-posztban jelentette be, hogy a saját neméhez vonzódik. Ralf a párját is megmutatta a naplementés képet tartalmazó bejegyzésében. Ezt írta:

a legszebb az életben, amikor olyan ember van melletted, akivel mindent meg tudsz osztani.”

Ezt is ajánljuk a témában

Az LMBTQ-jogokért évek óta küzdő Lewis Hamilton üdvözölte Ralf Schumacher lépését, úgy fogalmazott, ez is azt mutatja, hogy a sportág egy „félelem” nélküli időben él.

Az egész azzal kezdődött, amikor Seb és én kiálltunk itt a rajtrácsra, harcba lendültünk a kormánnyal, ami itt van (Magyarországon – a szerk.), vagy Szaúd-Arábiában, Katarban.

Ha Ralf úgy érezte, hogy ma ezt már megteheti, talán benne is megváltozott valami, és már ez a lépés is annyira pozitív üzenetet küldött, a pilótáknak pedig ugyanezt kell tenniük. Több embernek kell megadni a lehetőséget, hogy ezt megtehesse. Ezért harcolunk” írja a motorsport.com oldal.

Ahogy arról beszámoltunk, az egyik legolvasottabb német hetilap online változata szerint a volt Formula–1-es pilótát a barátai mellett az egész ország ünnepli.

Ezzel ő az első német Formula–1-es pilóta, aki nyíltan vállalta homoszexualitását – írja a focus.de.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 188 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kubota2
2024. július 23. 12:55
Az idióta barma. Gőze sincs, milyen szabályok, törvények vannak Magyarországon, de böfögni azt tud... Lehet nálunk buzibár? Lehet! Végigsétálhat Budapesten egy feka, buzipár? Igen! Lehet népszerűsíteni a buzikat? Igen (lásd pl. coca-cola, walt disney, stb.)! Lehet GYEREKEK körében népszerűsíteni a buzikat? Igen (lásd pl. coca-cola, walt disney, stb.)! Lehet GYEREKEK körében, OKTATÁSI INTÉZMÉNYEKBEN népszerűsíteni a buzikat? NEM! El kell fogadni, vagy nem kell idejönni, nyomorult tahó! Pontosan annyi esze van, amennyi látszik! És nem érti, miért rühelljük az olyan mentalitást, mint az övé...
Intruder
2024. július 20. 20:24
Köcsög niggernek fogalma nincs az országunkról és a kormányunkról.
Nagyvakond
2024. július 20. 11:07 Szerkesztve
Ez a boxos biztos elmélyülten utánaolvasott a magyar politikai diskurzusnak, meg a kormány Weltanschuungjának, a társadalmi és gazdasági tényezőkhöz való attitűdjének és az előbbiekkel kapcsolatos tevékenységének.
virag-os
2024. július 19. 21:56
Mi közünk van a magánéletéhez ? Miért teregetik ki a szennyesüket ? Nem vagyok rá kíváncsi, én sem teregetem ki a sajátomat. Nagy lelki sérüléseik vannak ezért akarják mindenáron felhívni és magukra irányítani a figyelmet. Sőt erőszakosan meg is akarnak győzni a saját igazukról. A normalitás nem igényel kitüntetett figyelem felkeltést és nem is akar meggyőzni senkit sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!