Elárulta Szilágyi Áron, mi motiválja jobban a negyedik olimpiai aranynál

2024. július 23. 19:18

A háromszoros olimpiai bajnok kardvívónak egy örökkévalóságnak tűnt az elmúlt három esztendő.

2024. július 23. 19:18
SZILÁGYI Áron
Vámos Tamás

Nyitókép, fotó: MTI/Illyés Tibor

***

Szilágyi Áron egyéniben és csapatban is kiemelkedő eredményeket érne el Párizsban is, ennek kapcsán a közmédiának elmondta: „szeretnék jó formában vívni, másrészt küzdeni az érmekért, akár dobogóra állni”. Klasszisunk annak is örül, hogy „a csapattársaimon is hasonló eltökéltséget és motivációt látok, hiszen a négyesben is nagyon komoly céljaink vannak”

Klasszisunkkal kapcsolatban kihagyhatatlan: mennyire motiválja a negyedik olimpiai aranyérem megszerzése? Ezzel kapcsolatban így felelt: „Nem feltétlen ez az első számú motivációm; 

egyszerűen boldog vagyok, hogy ott lehetek az ötödik olimpiámon, küzdhetek a negyedik aranyérmemért, és csapatban is már a második érmünket szerezhetjük meg a társakkal közösen.

 Próbálom megélni a folyamatokat, az ingereket és a pillanatokat”

GÉMESI Csanád; SZILÁGYI Áron
Krakkó, 2023. június 28. Gémesi Csanád (balra) és Szilágyi Áron (Szatmári Andrással és az újonc Rabb Krisztiánnal együtt) csapatban is az élre tör! Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Szilágyi Áron a felkészülés fontosságát is kiemelte:

„Lényeges, hogy folyamatosan jöjjenek az új ingerek, hogy legyenek kihívások minden egyes edzésen. Nehéz, kemény felkészülésen vagyunk túl, a mennyiségi melót mindannyian beletettük”.

Háromszoros olimpiai bajnokunk már a helyszínen hangol a párizsi játékokra Forrás: m4Sport/Instagram

 

S bár a tokiói olimpia óta csupán három év telt el, Áron bevallja: rengeteg minden történt vele!

„Ez az időszak számomra egy örökkévalóságnak tűnik, hiszen azóta nyertem egyéni és csapatvilágbajnokságot is, huzamosabb ideig külföldön is éltünk, no és született egy kisfiam; annyi minden történt, hogy azt felsorolni is nehéz! 

Nem mondom, hogy egy teljesen másik Szilágyi Áron érkezik Párizsba, de az biztos, hogy sok mindent megéltem, sok minden változott körülöttem, ám egy valami változatlan: ugyanolyan motivált vagyok, és ugyanolyan lelkesen utazom ki a párizsi olimpiára, mint előtte bármelyikre!”

 

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­é­­­k­­e­­­l­­d­­ ­­­a­ ­­­s­­­z­­­e­­x­­­i­­ ­p­u­­­n­­­c­i­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!