Egyhangú pontozással tette helyre a magyar bokszoló a szoknyás, festett körmű riválisát (VIDEÓ)

2024. július 29. 13:41

Kovács Richárd negyeddöntős a párizsi olimpia ökölvívótornáján.

2024. július 29. 13:41

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A 63,5 kilogrammban szereplő Kovács Richárd a nyolcaddöntőjében remek teljesítménnyel, egyhangú pontozással győzött és bejutott a negyeddöntőbe hétfőn a párizsi olimpia ökölvívótornájának harmadik versenynapján. Sikerével egy lépésre került az éremszerzéstől.

A nyíregyháziak kétszeres Európa-bajnoki bronzérmese a tokiói játékokon egy súllyal lejjebb bronzérmes ausztrál Harry Garside-dal csapott össze és

a kiegyenlített első menet után egyértelműen riválisa fölé kerekedett és sima győzelemmel jutott tovább.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint arról beszámoltunk, Kovács ellenfele időnként szoknyát, női ruhát és festett körmöket visel, lelkes LMBTQ-támogató. A három évvel ezelőtti játékokon azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy miután legyőzte a kazah Zakir Szafiullint a negyeddöntőben, szivárványos mintával festett körmöket villantott, de a bunyós gyakran visel szoknyát és ruhát a díjátadókon, mert támogatja az LMBTQ-közösséget és megkérdőjelezi a nemi normákat.

A 27 éves öklöző a biztos érmet jelentő elődöntőért csütörtökön lép ringbe, minden bizonnyal a házigazdák háromszoros világbajnoka, olimpiai ezüstérmese, Sofiane Oumiha lesz az ellenfele, aki viszont előbb a jordániai Obada Alkasbeh ellen meccsel.

„Az első menet első percében voltam kicsit enervált, pedig jól sikerült a bemelegítés, aztán a második perctől már elkezdtem szépen fellazulni és onnantól élveztem a meccs minden pillanatát. Úgy éreztem a ringben, hogy az én akaratom érvényesül, ellenfelem nem tudta felvenni azt a ritmust, amit szeretett volna” – idézte fel mérkőzését az MTI-nek a 27 éves ökölvívó, majd hozzátette:

„A harmadik menet nagyon kellett, ezért próbáltam végig figyelni. Viszont a vége felé azért már éreztem, hogy meglesz a meccs, mert sokkal többet találtam riválisomnál.

Örülök, hogy itt vagyok és bizonyíthatok magamnak és a kisfiamnak nagyon szeretnék egy érmet hazavinni, amitől már csak egy meccs választ el.

Egy nagyon jó ellenféllel kell majd összecsapnom csütörtökön, de az edzőimmel megpróbálunk a lehető legjobban felkészülni rá” – jelentette ki Kovács Richárd.

(MTI/Mandiner)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 183 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­é­­k­­e­­l­­­d­­ ­a­­­ ­­­s­­z­e­­­x­i­ ­­p­­u­­­n­­c­­­i­m­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
Teréz Pitykéz
2024. július 29. 19:44
Ha övön alul ütnek egy ilyet… az mit talál el… farkát vagy a pinajat ezeknek?
Teréz Pitykéz
2024. július 29. 19:42
addig üsd a buzit míg meleg …
pragmatika
2024. július 29. 18:33
Azért vehetnék a fáradtságot a francia kommentátorok, hogy megtanulják kiejteni a versenyzők nevét. "Kovaksz nyert"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!