Párizsi rémálom: kiborította a bilit a vécépapírt is hiányoló olimpiai bajnok

2024. augusztus 28. 17:15

Még mindig dőlnek ki a csontvázak az olimpia körülményeit rejtő szekrényből...

2024. augusztus 28. 17:15
null

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

***

Miközben elrajtol a Paralimpia, még mindig nem csitulnak az augusztus 11-én véget ért párizsi olimpia körüli botrányok. Közismert például, hogy a sportolók menekültek az olimpiai faluból, és a nemzeti szervezeteknek sürgősségi ellátás keretében kellett gondoskodniuk külső helyszínekről, szállásokról és például szakácsokról, friss és elégséges alapanyagokról, amelyek nem álltak rendelkezésre Saint-Denisben. A papírágyak legendássá, illetve hírhedtté váltak, ahogy a britek által világgá kürtölt nyers ételek is. Mint lapunknak Gyulay Zsolt akkor megerősítette, a Magyar Olimpiai Bizottságnak is vészforgatókönyvre volt szüksége néhány esetben, de ahogy fogalmazott: „ami pedig rendezési hiányosság volt, azt próbáltuk megoldani.”

Beleképzelni is szomorú és lehangoló, hogy egy napokig, hetekig az olimpiai faluban sínylődő világsztár kerül méltatlan helyzetbe, s ezek után kell legyőznie az összes riválisát. Hogy hogy csinálta Ariarne Titmus, ausztrál úszóklasszis, rejtély. Tény ugyanakkor, hogy most mindent felfedett a 23 éves kiválóság, aki úgy lett ismét olimpiai bajnok 400 méter gyorson, hogy maga mögé utasította Katie Ledecky-t is. 

„A lakásomban a fürdőszoba is nagyobb, mint az a nappali, amin négyen kellett osztoznunk. Ha jól emlékszem, 

az ágyneműinket csak az első éjszaka cserélték ki, aztán ez is elmaradt, takarítani is alig takarítottak, szóval végig mocsokban éltünk”

 – idézi Titmust az igenyesferfi.hu, amely azt is kiemelte, trükkre volt szüksége az ausztrál úszónak a „túléléshez”.

„Volt egy másik bosszantó dolog is: azt kellett hazudnunk, hogy csoporttársak vagyunk, ugyanis csak így tudtunk vécépapírhoz jutni. Amikor kifogytunk a vécépapírból, lakásonként egyetlen tekercs utánpótlást kaptunk, ami négy napra szólt” – mesélte az úszónő.

McINTOSH, Summer; TITMUS, Ariarne; LEDECLY, Katie
Az olimpiai bajnok ausztrál Ariarne Titmus (k), az ezüstérmes kanadai Summer McIntosh (b) és a bronzérmes amerikai Katie Ledecly (j) a női 400 méteres gyorsúszás döntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. július 27-én
MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
véna
2024. augusztus 28. 19:27
Szia Uram! Kukorica Csuta Érdekel?
kekszalagosautistamarki
2024. augusztus 28. 17:59
magyar péter és kulája andrás nem járt arra véletlenül? nézd meg andrás ott van wc papír!?
atti64
2024. augusztus 28. 17:58
A MOSLÉKORSZÁG OLIMPIÁJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2024. augusztus 28. 17:52 Szerkesztve
"Amikor kifogytunk a vécépapírból, lakásonként egyetlen tekercs utánpótlást kaptunk, ami négy napra szólt” Bele sem gondolok hogy egy szajnai úszócsapat lakásában hány perc alatt fogyott el az az egy tekercs..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!