Orbán Balázs elárulta, milyen politikát kell képviselnie Magyarországnak (VIDEÓ)

2024. szeptember 08. 20:34

A miniszterelök politikai igazgatója kijelentette, Magyarország nem fogadja el a blokksodás politikáját.

2024. szeptember 08. 20:34

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója vasárnap a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában arról beszélt, hogy pontosan mit kell érteni a gazdasági semlegesség fogalmán.

Hangsúlyozta, hogy „ami az elmúlt években kikristályosodott, hogy egyes nyugati liberális szereplők az átalakulásra válaszul blokkosodást szeretnének elérni a nyugati világon belül: 

politikai, katonai, gazdasági, kulturális, külkapcsolati és minden más értelemben is szeretnék szűkíteni a szövetségeseik lehetőségeit, 

meg akarják akadályozni, hogy mások kapcsolatot tartsanak a szövetségi rendszeren kívüli országokkal kapcsolatot tartsanak.”

A politikai igazgató úgy vélekedett, „ha ez a blokkosodás bekövetkezik a nyugati világon belül, az azt jelentené, hogy Magyarország tulajdonképpen elveszíti a szuverenitását, mert egy blokk alárendeltségébe kerül, és 

ez be fogja zárni a kapukat az ország fejlődése előtt, amit mindenképpen el kell kerülni”

 – húzta alá.

„Nem fogadjuk el a blokkosodás politikáját”

Orbán Balázs a beszélgetés során leszögezte, „mi nem akarunk konfrontációt a blokkok között, nem is fogadjuk el általában sem a blokkosodás politikáját, 

nemet mondunk a szankciós rezsimekre, és nemet mondunk arra, hogy az egymással folytatott kereskedelmi kapcsolatoknak ideológiai vagy geopolitikai színezetet adjunk,

 és ezzel fogjuk Magyarországot egy olyan pozícióba navigálni, hogy a következő évtizedekben is a lendületes gazdasági növekedés és a fejlődésnek a peremfeltételei megteremtődjenek”.

Az idézett részletet alább hallgathatja meg:

 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. szeptember 09. 10:14
Teljesen mindegy mit fogadtok el zsideszes hazug disznó, mert azt fogjátok csinálni a vétótlan köpcös geci csicska cigánnyal, amit a zsidó gazdáitok megparancsolnak. Kifosztott zsidó gyarmattà züllöttünk a zsidesz cionizmusa miatt.
2024. szeptember 08. 23:57 Szerkesztve
Blamázska, A globális és a multilaterális piacokon éles verseny van, tehát a gazdasági semlegesség fogalma értelmezhetetlen, nincs olyan, ez afféle libsi-komcsi szómágia. Ami meg a gazdasági és politikai blokkosodást illeti, a blokkok tagjai ülnek az ebédlőasztalnál, akik nem tagok legfeljebb a kutyákkal kapnak enni. Ha pedig a kutya lop az asztalukról vagy felugrik rá azt a kutyát láncra kötik, ha makacskodik elverik. Lásd a beszólogató, kurucosan Vicces kedvű Orvbán gazdádat.
Isten jobb keze
2024. szeptember 08. 23:53
Hát olyan Orbán, és fidesz menteset! Ez az ország már nagyon meg érdemelné….
herden100
2024. szeptember 08. 22:36
m.youtube.com/watch?v=6p83IbLrU50&t=470s&pp=ygUGQmFyYWth pin.it/3knPUCRrV pin.it/1itcQHTim pin.it/128PWGvO0 pin.it/5jWF2j6E9 pin.it/6NYuZ65Bh pin.it/7dUqbIGSl pin.it/6HnOf4Cia pin.it/5JN0WSDtr pin.it/5hxM99ifw
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!