Kiderült, kik tarthatják maguknál mégis okostelefonjaikat az iskolában

2024. szeptember 08. 19:08

Szülői jelzés és ovosi papír is kell hozzá.

2024. szeptember 08. 19:08

Nyitókép: AMELIE-BENOIST / BSIP / BSIP via AFP

Több mint háromezer, 1-es típusú cukorbetegséggel élő gyermeknek is becsöngettek szeptember elején– írta közösségi oldalán Nyitrai Zsolt. A miniszterelnök főtanácsadója bejelentette, 

ők az igazgatók döntése alapján továbbra is maguknál tarthatják a mobiltelefonjaikat az iskolai idő alatt,

 így értesülhetnek azokról az adatokról, amelyeket a szöveti cukormérő eszközök (szenzorok) továbbítanak az okoseszközökre. Így az érintett diákok részben mentesülnek a szeptember eleje óta életben lévő korlátozások alól.

Nyitrai a vonatkozó bejegyzésében pontokba szedte, hogy ez esetben mit kell pontosan tenni:

  • A szülőnek jeleznie kell az iskola igazgatójának, hogy a gyermek 1-es típusú cukorbeteg.
  • A gyermeknek ezt orvosi papírokkal kell igazolnia.
  • Az igazgató ebben az esetben tudja engedélyezni a mobiltelefon használatát a tanítási nap folyamán.
  • Az igazgató rögzíti a tanulmányi rendszerben a birtoklás és a használat célját, az engedély érvényességének időtartamát, valamint a birtokolható tárgyat 
  • Így a diabéteszes gyermekek a továbbiakban is láthatják a telefonjukon a nekik legfontosabb adatokat

– ismertette a kormányfő főtanácsadója.

A cukorbeteg közösségek számíthatnak Magyarország Kormányának támogatására – zárta posztját Nyitrai Zsolt.

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
véna
2024. szeptember 08. 20:38
Szia Uram! Cukor Igazolás Érdekel?
auditorium
2024. szeptember 08. 19:59
Beteg gyereknél érhető, h. tud telefonálni, szükség esetén, de nem internetezni a pad alatt órákon. Nyugaton az irásbeli érettségi igy néz ki: Jönnek a diákok az okostelefonjukkal (mindnek van) és a vizsgabizottság egyik tagja azzal foglalkozik, h. begyűjti egy fiókban a leadott okostelefonokat névvel és vigyáz rá. Ha netán valakinek kettő van, az pech a tanárnak , mert az egyiket leadja, a másikkal tud kommunikálni, ha kimegy a WC-re. Az interneten rálelhet a megoldásra pl. mateknál, de más tárgynál is hasznos lehet... EZÉRT a Bizottság másik tagja egy lapra feljegyzi XY -ekkor és ekkor ment WC-re és meddig tartózkodott ott . Ha túl sokáig , akkor ez érvénytelenitheti az irásbelit. Ezután döntse el minden épeszű szülő, kell-e mindig a gyereknek a mobil ?
Bi Tang Tomee
2024. szeptember 08. 19:30
Valójában még az 1-es diab gyerekeknek sem kellene okostelefont használni, mert mindegyik szenzornak van saját leolvasója. Telefonos app csak azért jobb, mert akkor nem kell a leolvasót is magukkal cipelni.
Ízisz
2024. szeptember 08. 19:22
Z. "Így a diabéteszes gyermekek a továbbiakban is láthatják a telefonjukon a nekik legfontosabb adatokat" Igen, ez korrekt!!! Helyes döntés, a gyerekeink egészségénél nincs fontosabb!!! 💯❗👍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!