Átnevelőtáborba küldik azokat az észak-koreai sportolókat, akik a dél-koreaikkal szelfiztek az idei olimpián

2024. augusztus 29. 21:13

Egy szakportál szerint Észak-Korea a nem kommunista országban való tartózkodást egyfajta „fertőzésnek való kitettségnek” tekinti.

2024. augusztus 29. 21:13

Nyitókép: Jean Catuffe/Getty Images

Az észak-koreai asztaliteniszezőket, akik a július 30-i párizsi olimpián szelfiztek a dél-koreai sztárral, Shin Yu-binnel és más érmesekkel, állítólag ideológiai vizsgálatnak vetik alá Phenjanban – írja a The Korea Times.

Ezt is ajánljuk a témában

Ennek elsődleges okaként azt jelölték meg, hogy az Észak-Korea által ellenségesnek tartott Dél-Korea sportolói mellett mosolyogtak.

A Daily NK, egy észak-koreai ügyekre szakosodott médium szerint az északi küldöttség augusztus 15-én tért vissza Phenjanba, és egy úgynevezett „ideológiai értékelésen” megy keresztül.

Ez a szokásos eljárás azon észak-koreaiak esetében, akik külföldön nem kommunista kultúrával találkoztak. A médium szerint Észak-Korea a nem kommunista országban való tartózkodást egyfajta „fertőzésnek való kitettségnek” tekinti.

A forrás szerint az értékelés abban a pillanatban kezdődik, amikor a sportolók hazatérnek, hogy a lehető leggyorsabban „megtisztítsák” őket.

 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stormy
2024. augusztus 30. 05:26
"állítólag " de eddig sem volt érdemes olvasni a cikket egyébként.
Lehigh
2024. augusztus 30. 00:09
TISZA KORMANY ALATT HASONLO LESZ MAGYARORSZAGON. THE MAN M.P TOBBSZOR MONDTA HOGY BEZAR ES BETILT MINDENT AMI NEM TETSZIK AZ EROS UNOKANAK/ EROS MONIKA FIA/.!!!
steinamanger-2
2024. augusztus 30. 00:03 Szerkesztve
Nem is tudtam hogy a fideszesek szerint már Észak-Korea is jobb mint a Nyugat. Húzzon oda a picsába az összes balfasz.
Csigorin
2024. augusztus 29. 22:29
jaja, kar hogy a sportolok nem tudtak rola hogy harmadik gneeracioig mindenkit elvisznek amiert elmosolyodtak valaki mellett ezt valaki tenyleg elhiszi? HA csak megkozelitoleg igy lenne, a kozelebe nem mentek volna nekik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!