Dibusz Dénes szerint jó esélyük van a Bajnokok Ligájára

2024. július 29. 20:41

A Ferencváros kapusa szerint a zöld-fehér együttes célja a továbbjutás mellett, hogy domináns focit játsszon, és jó játékkal nyerjen.

2024. július 29. 20:41
DIBUSZ Dénes

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A Ferencváros az első mérkőzésen 5-0-ra legyőzte BL-selejtezős ellenfelét, a walesi The New Saints együttesét, és ezzel nagyon valószínűvé vált az együttes továbbjutása a 3. selejtezőkörbe. Mindez azt jelenti, hogy a Fradi idén biztosan szerepel majd egy nemzetközi kupában – a kérdés, hogy melyikben? A keddi visszavágó előtt az Origo Dibusz Dénessel, a zöld-fehérek csapatkapitányával készített interjút

A Fradi és a magyar labdarúgó-válogatott kapusa elmondta, hogy a saját teljesítményükkel foglalkoznak és nem azzal, hogy az első mérkőzés eredménye továbbjutást jelent-e. Úgy véli, mind egyéni, mind csapatszinten jó teljesítményt nyújtottak. „Több olyan dolog is volt, amivel elégedett lehetett a vezetőedző és szerintem a játékosok is érezték azt, több minden is működött és bevált, amit szerettünk volna a mérkőzésen alkalmazni” – mondta. 

Dibusz szerint annak ellenére, hogy eléggé jó helyzetből várhatják a keddi mérkőzést, nem csak az a cél csak, hogy kiharcolják a továbbjutást, hanem szeretnének jó játékot mutatni és nyerni, újra domináns focival előrukkolni.

A labdarúgókapus egyébként úgy látja, hogy ebben a szezonban egyértelműen jó esélyük lehet a Bajnokok Ligájára, ám ez nyilvánvalóan nem egyszerű feladat és nem magától értetődő a siker. 

Többnyire együtt maradt a tavalyi keretünk, jött egy olyan vezetőedző, akinek szerintem elég magas szakmai tudása van, jól látja a futballt, jól látja a csapatot és jól megtalálta a közös hangot az öltözővel. Remélhetőleg ezek majd az eredményekben is meg fognak mutatkozni. 

Már említettem, az elmúlt öt év eredményeinek köszönhetően most van egy olyan esélyünk, hogy akár a selejtezők során végig kiemeltek legyünk. Ez egy olyan esély, amiért nyilvánvalóan megdolgoztunk az elmúlt években, de most ezzel az eséllyel élni kell” – fogalmazott a Fradi játékosa.

AZ Alkmaar's Dutch manager Pascal Jansen looks on during the Europa Conference League Group E football match between AZ Alkmaar and Aston Villa FC at the AFAS Stadium in Alkmaar on October 26, 2021.
Dibusz Dénes szerint Pascal Jansen rendkívül felkészült tréner, és sok munkát követel a játékosoktól
Forrás: Ed van de Pol / ANP /AFP

A kapus elmondta azt is, hogy a Ferencváros labdarúgócsapatának új trénere, Pascal Jansen mindenre figyel, a teljes egészet is nézi, de a részleteket is figyeli, rendkívül alapos és azt lehet érezni, tudja mit, miért tesz. Hozzátette, a holland tréner mindig elmondja, emlékezzenek arra, amit akkor mondott, de azóta is ismétli minden nap, hogy a cél a Bajnokok Ligája, hogy fejlődjenek, legyenek erősebbek és olyan csapattá váljanak, hogy versenyképesek legyenek Európában.

Dibusz szerint ezért nagyon sokat kell dolgozni, és ezt Jansen meg is teszi. Az edző a játékosoktól is megköveteli a kemény munkát, de úgy látja, hogy mindenki vevő erre és jól állt bele a közös munkába, úgyhogy nehéz dolga lesz, amikor ki kell jelölnie a kezdőcsapatot, sőt ég a keretet is. A Ferencváros kedden este 20.00-tól a The New Saints csapata ellen szerepel majd a Bajnokok Ligája selejtezőjének második körében rendezett második mérkőzésen.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Camael
2024. július 29. 21:58
Dénes bízok benned, nyerjétek meg a BL-t ,rátok fogadtam ,tegyétek jobbá sóher életemet
zakar zoltán béla
2024. július 29. 21:19
qwertzuiop
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!