Tanult a Klaksvík elleni kudarcból a Fradi! Ferencváros – TNS 5-0

2024. július 23. 19:36

A Ferencváros a BL-selejtező második fordulójában magabiztosan győzte le walesi ellenfelét, és szinte már bizonyos, hogy a következő körre készülhet.

2024. július 23. 19:36
ROBERTS, Connor
Vámos Tamás

Nyitókép: Egy Fradi-gól a háromból Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

***

A Fradi nyáron érkezett új vezetőedzője, a holland Pascal Jansen a mérkőzés előtti sajtótákékoztatón a következőket mondta el a selejtező mérkőzéssel kapcsolatban: 

„Szerencsések voltunk hiszen 40 napunk volt a felkészülésre, ezt maximálisan ki is használtuk. A The New Saints-cal kapcsolatban tudjuk, hogy milyen játékot játszanak, többször voltak elsők, akárcsak a legutóbbi szezon végén. Ez most egy másfajta kihívás lesz, de mi az első naptól kezdve erre a meccsre készültünk, ezt rögtön az első nap leszögeztem az öltözőben. Azt megígérhetem, hogy a szurkolók rengeteg energiát látnak majd tőlünk a pályán, ez az alapja a filozófiámnak. Emellett a letámadásoknál, a védekezésben, mindenben szükség lesz a fegyelemre”.  

A The New Saints vezetőedzője, Craig Harrison (aki összesen nyolc bajnoki címet szerzett a walesi rekordbajnokkal) leszögezte, „egyáltalán nem turistáskodni jöttünk Budapestre. Próbáltuk feltérképezni, milyen stílusra számíthathatunk, van több elképzelés is a fejünkben, de majd a találkozó első tíz percében eldől, hogy mivel kell szembenéznünk”.

A találkozót (amelyet 16 231-en tekintettek meg a helyszínen) a spanyol Guillermo Cuadra vezeti (érdekesség: az egyik asszisztens – Gudalupe Porras – egy hölgy, a másik segítő Alejandro Estevez), a két csapat a következő összeállításban lép pályára a Groupama Arénában:

FTC: Dibusz – Makreckis, I. Cissé, R. Gustavo, Ramírez – Rommens, Maiga, Zachariassen – A. Traoré, Pesics, Marquinhos. 

TNS: Roberts – D. Davies, Bodenham, Pask, Daniels – Redmond, Smith, Clark – J. Williams, Young, Brobbell.

CIKKÜNK FOLYAMATOSAN FRISSÜL!

Az első említésre méltó esemény: a 8. percben az egyelőre a Ferencvárosnál maradó Maquinhos lendületesen tört be a tizenhatoson belülre, beadását csak nagy üggyel-bajjal hárította a walesi védelem, Roberts kapus könnyebb sérülést is szenvedett. 

A 15. percben pedig már a vezetést is megszerezte a Fradi! Marquinhos beadását az égbe fejelte az egyik walesi középső védő, Bodenham, amely éppen így lett jó Adama Traorénak, aki amolyan „hulló falevélként” a hálóba stukkolta a labdát. Ferencváros – TNS 1-0!

Adama Traoré nagyon bekezd, a 21. percben már a második gólját szerezte! Az egyik új szerzemény, Raúl Gustavo remek előre ívelését Zachariassen „mellelte le” Pesic elé, ő a mali  légiós elé tolta a labdát, akinek gyerekjáték volt értékesítenie a helyzetet. Ferencváros – TNS 2-0!

JANSEN, Pascal
Pascal Jansen, a Ferencvárosi TC vezetõedzõje remekül mutatkozott be Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A 24. percben pedig már hárommal megy a magyar bajnok! Ismét Marquinhos villantotta meg remek képességeit: pontos passzát Kristoffer Zachariassen magabiztosan gurította a hosszú sarokba. Ferencváros – TNS 3-0!

A 37. percben láthattuk az első kisebb walesi próbálkozást: az előre húzódó jobbhátvéd, Davies lövése alig ment fölé, majd nem sokkal ezután Williams beadását csak üggyel-bajjal tisztázta Raúl Gustavo.

A hosszabbítás első percében majdnem jött a csattanó: Williams 16 méterről a felső kapufát találta telibe – a labda szerencsére kifelé pattant...

SZÜNET UTÁN

A 49. percben villant a meccs első sárga lapja: a TNS legjobbja, Williams talpalta le Ramírezt. A következő percben kis híján növelte előnyét a Ferencváros: egy szöglet után Traoré lövésszerű beadása Zachariassenen pattant meg, így a labda éppen a kapu mellé szállt.

Az 53. percben már nem volt menekvés: Pesics visszagurítását Ramírez adta be, és ki más érkezett remekül, mint az immár mesterhármast elérő Adama Traoré? Ferencváros – TNS 4-0! 

A 61. percben büntetőhöz jutott a Ferencváros! Williams borította fel Zachariassent a tizenhatoson belül, a büntetőt a Ferencváros egyik legjobbja, Marquinhos értékesítette. Ferencváros – TNS 5-0!

A brazil légiós ezután a mez levételéért sárga lapot kapott – ez viszont butaság...

MARQUINHOS
Marquinhos (jobbra), a mérkőzés egyik kulcsfigurája volt Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Újabb Marquinhos-parádé! A 71. percben három walesi védőt is kicselezett, remekül tekerte el a labdát, amelyet Roberts nagy bravúrral a bal kapfufára tolt, a kipattanót viszont Pesics lesről lőtte a hálóba...

A 80. percben nem sok hiányzott a The New Saints szépítéséhez: a csereként beállt McManus a 16-oson belülről, teljesen tiszta helyzetből lőtt – Dibuszról ki sem pattant a labda...

Az utolsó percek csendes játszadozással teltek el, nem nagy kockázat kijelenteni: a Ferencváros készülhet a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörére, amelyet minden valószínűség szerint a Midtyilland ellen vívnak majd a zöldek; a dán rivális az első mérkőzésen 3-0-ra győzött az andorrai Santa Coloma otthonában...

 

 

 

 

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­é­­­k­­­e­­­l­­­d­ ­a­­­ ­s­­­z­e­­­x­i­­­ ­­p­­u­­­n­­c­i­m­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
chief Bromden
2024. július 24. 08:35
Dönci feszült, ideges. Mi lesz,ha nyomás alá kerül?
lola51
2024. július 24. 07:30
Jelentéktelen,komolytalan mérkőzés idegenlégiósokkal feltöltött "magyar' csapattal,harmadosztályú ellenféllel. A második gól után elégvolt az egészből. Kiábrándító. Nagypofájú edző,szokásos hangzatos kijelentések stb.
macskusz-4
2024. július 23. 22:28
Ez az Őserő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!