„Az életemet fogom adni ezért a klubért!” – Teljesült Mbappé gyerekkori álma, bemutatták Madridban a francia világklasszist

2024. július 16. 22:32

Meglepetésvendég is volt – nem is akárki!

2024. július 16. 22:32
Madrid, 2024. július 16.
Florentino Pérez, a Real Madrid spanyol labdarúgóklub elnöke (b) bemutatja a csapat új játékosát, a francia válogatott Kylian Mbappét a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2024. július 16-án.

Nyitókép: MTI/AP/Andrea Comas

Óriási showműsor keretében, több mint 80 ezer ember előtt mutatta be legújabb labdarúgóját, Kylian Mbappét a Real Madrid – olvasható a Nemzeti Sport hosszabb tudósításában. A világbajnok francia támadó kedden délelőtt átesett a kötelező orvosi vizsgálaton, majd aláírta szerződését, ezzel pedig nem is egy, hanem legalább két álom teljesült –  az egyik magáé a főszereplőé, hiszen Mbappé gyerekkora óra rajong a királyi gárdáért és Cristiano Ronaldóért, a másik pedig az időről-időre „galaktikusokról” álmodó Florentino Pérezé, a Real klubelnökéé, aki évek óta szerette volna megszerezni a labdarúgót. 

Ezt is ajánljuk a témában

Érdekesség, hogy legutóbb éppen a legendás Cristiano Ronaldo bemutatásakor, 2009-ben kerítettek ekkora feneket egy játékos érkezésének. A média tele volt vele, hogy 80 ezer ember volt kíváncsi a portugál világsztárra – hát e téren sikerült Mbappének utolórnie idolját, sőt valószínűleg meg is döntötte a rekordot, amit a portugál világklasszis felállított. 

Így gyülekezett a tömeg a Bernabéunál Mbappé bemutatása előtt:

Délre teljesen megteltek a Santiago Bernabéu lelátói, 15perccel később megérkeztek a labdarúgó családtagjai, majd lassan érkeztek a Real Madrid vezetőségének tagjai is – Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke, José Martínez Pirri tiszteletbeli elnök, és a meglepetésvendég, Zinédine Zidane, aki játékosként egyszer, edzőként pedig háromszor nyert Bajnokok Ligáját a blancókkal. 

Ezt követően felvételről, Luciano Pavarotti előadásában felhangzott a Nessun Dorma, amely ária hagyományos szereplője a Real Madrid különféle rendezvényeinek, s Mbappé pályafutásáról is megnézhettek egy videós összeállítást a stadionba kilátogatók.

Madrid, 2024. július 16.
A francia válogatott Kylian Mbappé (j) Zinedine Zidane egykori francia futballcsillaggal a madridi Santiago Bernabeu Stadionban, amint bemutatják a Real Madrid spanyol labdarúgóklub új játékosaként 2024. július 16-án.
A Real korábbi francia ikonja, a klubbal játékosként egyszeres, edzőként háromszoros Bl-győztes Zinedine Zidane üdvözölte Mbappét
Forrás: MTI/AP/Andrea Comas

Aelsőként a klubelnök, Florentino Pérez mondott beszédet. „Elsőként engedjék meg, hogy gratuláljak a spanyol labdarúgó-válogatottnak a negyedik Európa-bajnoki-címéhez. Nemcsak a győzelemhez, hanem ahhoz is, ahogyan sikerült megnyerni. Gratulálok!” – fogalmazott, majd beszélt arról, hogy a világjárvány következtében sokáig nem volt lehetőség a ehhez hasonló bemutatásokat tartani, pedige gy ilyen esemény „mindig ünnep a Real Madridnál.” 

Pérez hosszan méltatta Zinédine Zidane-t, aki meghívott vendégként volt jelen a rendezvényen, majd a pódiumra szólította a főszereplőt, Kylian Mbappét. A

 francia klasszis pontban 12.45 órakor lépett először a Bernabéu gyepére a Real Madrid játékosaként.

 A közönség hatalmas ovációval fogadta, s a nevét skandálta. Mbappé is üdvözölte a tömeget, s elsőként Florentino Pérezt, majd Pirrit és Zidane-t ölelte meg. 

Madrid, 2024. július 16.
A francia válogatott Kylian Mbappé (b) Florentino Pérez klublenök mellett, a madridi Santiago Bernabeu Stadionban, amint bemutatják a Real Madrid spanyol labdarúgóklub új játékosaként 2024. július 16-án.
Mbappé, Pérez, és 3 "nagyfülű" a 15 közül
Forrás: MTI/AP/Andrea Comas

„Kedves Kylian, köszöntünk az új otthonodban és gratulálunk ahhoz, hogy valóra váltottad az álmaidat! Nagyon jól tudom, hogy mennyire izgatott vagy te és a családod is. Tizenhárom évesen már jártál itt, és láttuk rajtad, hogy mennyire csillog a szemed. Mindig emlékezni fogsz arra a napra, amikor 2012 decemberében Zidane meghívott a Real Madrid edzőközpontjába, hogy találkozz azokkal a játékosokkal, akiket annyira csodálsz. Végül 

a Real Madrid iránt érzett szereteted adott neked erőt ahhoz, hogy leküzdd az összes akadályt, és csatlakozz ehhez a klubhoz. 

Ebben a stadionban történnek olyan dolgok, amelyeket nehéz megmagyarázni. ( :) – a szerk.) De mi, Real Madrid-szurkolók tudjuk, hogy ezek a dolgok igenis megtörténhetnek, mert mi sosem adjuk fel. Te is elérted az álmaidat, mert nem adtad fel. Azért vagy most itt, mert ezt akartad. Köszönjük az erőfeszítéseidet, amelyeket sokan el sem tudnak képzelni.” – fogalmazott üdvözlő beszédében a klub elnöke. 

Eztután Mbappé köszöntötte a szurkolókat. A francia labdarúgó végig spanyolul beszélt, bár a kiejtéséért elnézést kért, és megígérte, hogy igyekszik tökéletesíteni nyelvtudását. „Hú... Hihetetlen érzés itt lenni! Sok éjjelen át álmodtam azzal, hogy egyszer majd a Real Madridban játszom. Nagyon boldog vagyok ma! 

Szeretnék köszönetet mondani Florentino Pérez elnöknek, és mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy ma itt lehessek. 

A családomnak, akiken látom, hogy mennyire boldogok. Édesanyámat sírni láttam... Ez egy hihetetlen nap, gyerekkorom óta erről álmodtam, és ez nagyon sokat jelent nekem. A Real Madrid-szurkolóknak is szeretnék köszönetet mondani. Évek óta szeretetet mutatnak felém, köszönöm nekik. Most csak remélhetem, hogy meg tudok felelni ennek a klubnak – a világ legjobbja – az elvárásainak. Nehéz volt, de nyertünk: a Real Madrid játékosa vagyok. Az életemet fogom adni ezért a klubért és ezért a címerért. Szeretnék üzenni a jelenlévő gyerekeknek, akikből sokat látok a lelátón: volt egy álmom, és ma beteljesítettem. Az egyetlen tanácsom nektek, hogy szenvedéllyel mindent elérhettek, amit csak akartok.” – mondta a francia világbajnok. 

Zárásként pedig lemásolta példaképét, Cristiano Ronaldót, és – a közönséget is bevonva – elkezdett visszaszámolni: „Egy... kettő... három... Hala Madrid!” – kiáltotta, amelyre hatalmas hangrobbanás volt a reakció.

 

 

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­É­­r­­­t­é­­k­­e­­l­d­ ­a­­ ­s­­­z­e­x­­i­ ­­p­­­u­n­c­i­m­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Tegnap
2024. július 17. 08:54
Még mindig annyi milliárdot fog kapni hetente, mnt amenniyre az EB előtt megvették? Mert ott nem szerepelt dicsőséggel. Lehet, hogy máris mehetne politikusnak a kis angyalok pártja élén.
akkor ki
2024. július 17. 08:36
Makika, elég ha focizol!
flesh ripper
2024. július 17. 06:45
Lehet, hogy ez az idomitott négylábú, jól pörgeti a lasznit, de rossz nézni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!