Aprópénzt ne vigyenek! Meglestük, milyen árak várják a szurkolókat a Hungaroringen (VIDEÓ)

2024. július 20. 06:11

Jobban teszik a nézők, ha a pénztárcájukat is a Forma–1-es szinthez igazítják, amikor kimennek a hétvégén a 39. Magyar Nagydíjra.

2024. július 20. 06:11
Kiss B. László

Nyitókép: Kiss B. László/Mandiner

 

Azt már most tudni lehet, hogy a hétvégén is kánikulai időjárás várható Magyarországon. Szombaton talán lesz némi eső Budapesten és környékén, de komoly lehűlésre nem lehet számítani. Így hát minden szurkoló készüljön fel a melegre, ha a hétvégén Mogyoród felé veszi az irányt. Az már januárban kiderült, hogy telt ház lesz a 39. Magyar Nagydíjon, vasárnapra az összes jegyet eladták az év elején. A Hungaroringen az idén átépítés történt, ami a szurkolókat annyiban érintette, hogy a Super Gold tribün mögötti terület kibővült, elsősorban a Grand Prix-t kísérő szórakoztató programok területi igénye miatt. A főlelátó mögött ezúttal is számos érdekesség várja a nézőket, illetve lesz majd egy 60 méter magas bungee jumping torony, amelynek tetejéről más perspektívából lesz látható a ring.

„A következő napokban is nagyon meleg lesz várhatóan, de nyáron azért ez nem meglepő. A hétvégi hőségriadóra való tekintettel párakapukkal és vízzel készülünk, a külön felállított csapokból bátran megtöltheti mindenki a kulacsát” – mondta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Ezt is ajánljuk a témában

A sör majdnem kétezer forint

A szervezők szerint a mogyoródi versenypályára a legjobb és legolcsóbb megoldás közösségi közlekedéssel eljutni, HÉV-vel és Volánbusszal, ebben segít a Vármegye24 napijegy, amely csupán 999 forint, a külföldi drukkerek miatt F1 Travel Pass néven is. Ezt a legegyszerűbben a MÁV applikációján keresztül lehet megvásárolni. 

A helyszínen azonban már senki ne számítson olcsóságra. Az árcédulák Forma–1-es színvonalúak. Ez körülbelül balatoni vagy azoknál kicsit magasabb árakat takar.

 Akik spórolni szeretnének, azok jobban teszik, ha kulacsban viszik otthonról a vizet, s a ringen újratöltik, mert ott 750 forintot (50 Ft betétdíjjal) kérnek a fél literes ásványvízért. Amúgy a szabályok szerint a pályára fejenként 1,5 liter vizet és 3 darab szendvicset lehet bevinni. Odabent a fél literes üdítő ára 1150 Ft, a limonádé 1500-1700 Ft/0,5 liter, az energiaital 1550 Ft. Aki kicsit vidámabb állapotban szeretné követni a pályán történteket, annak 1950 forintot kell fizetnie a korsó sörért. A Hungaroringen is bevezették a repoharat, amelynek díja 1000 forint, bár ezt több helyen vissza lehet váltani.

A fél literes sör, majdnem 2000 forintba kerül a Magyar Nagydíjon
Fotó: Kiss B. László/Mandiner

Magyaros ételekből bőséges a választék

Persze a nap folyamán meg is éhezik az ember. Éhen maradni senki sem fog, mert nagy a választék, csak hát, az árak… A mindmegette.hu azt írja, hogy a vendéglátósok helyi különlegességekkel próbálják a szurkolókat megfogni. A Magyar Nagydíj nézőinek körülbelül csak a negyede magyar, a többi külföldi. Talán emiatt is óriási a kínálat a magyaros fogásokból, de a sült kolbász, a lángos, vagy a hun-dog mellett, a népszerű street food ételekből, hamburgerből, hot-dogból, gyrosból is bőséges a választék. Az olasz, sőt, még az ázsiai konyha kedvelői is találnak ínyükre valót. No de, milyenek is az árak? 

Nos, a gyros-tál 5500 Ft, a nagy kolbász kenyérrel, mustárral ugyanennyi. Arányait tekintve a rántott húsos szendvics talán a leghúzósabb, 4950 Ft. 

Finom falatok, finom árakon a mogyoródi versenypályán
Fotó: Kiss B. László/Mandiner

A szelet pizza árát is megkérik, 2700 forint darabja, s legalább három szeletet meg kell enni belőle, hogy jól lakjon az ember. A hot-dog 2700, a hamburger 5400 forint. A magyarok többsége imádja a rántott sajtot, a ringen 4500 forintot kérnek egy adagért, de ezt magában ritkán szoktuk enni, kell hozzá sült krumpli (1900-2100 Ft) és tartár (500 Ft) is. A sima lángos 1600, a sajtos-tejfölös már 2800 forint. Aki vigyáz a vonalaira, az 3000 forintért vehet görög salátát. A fagylalt ára 1600-2000 forint között mozog. A perec 1700 Ft.

Pizzából is nagy a választék a Hungaroringen
Fotó: Kiss B. László/Mandiner

Finom árak, igaz? De hát, tudomásul kell venni ez az autósport királykategóriája, és az élményt meg kell fizetni a falatozók pénztárainál is. És akkor még nem is említettük, mennyi pénzt kérnek egy-egy Forma–1-es sapkáért vagy pólóért a Hungaroringen az ajándékboltokban…

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában


 

 

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­­é­k­e­l­­d­­­ ­­­a­­­ ­s­­z­­e­­­x­­i­­­ ­­p­­u­­­n­­c­­i­­­m­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
gyaloggos
2024. július 20. 15:11
Pl. a KARÁCSONYI VÁSÁRON sem alacsonyabbak az árak. EZEK kiemelt rendezvények, évente egy alkalommal, a bérleti díjak sem alacsonyak, EZEK elfogadható árak.
gyaloggos
2024. július 20. 15:09
Szerintem! A FIDESZ-KDNP mára az MSZP-SZDSZ szintjén van, mi több, ORBÁNÉK viszonylagosan többet LOPNAK, CSALNAK, HAZUDNAK, mint a liberálbalfaszok! S az EU aljára taszították Magyarországot!
gyaloggos
2024. július 20. 15:06
EZEK az árak egy FORMA 1 -es rendezvényen EGÉSZEN elfogadhatóak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!