Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

„Nincs vége, amíg nincs vége” – a miniszterelnök is megszólalt a skótok elleni győzelem után

2024. június 24. 07:18

A mérkőzés után Orbán Viktor is elmondta a gondolatait a csapat előtt álló kihívásokról.

2024. június 24. 07:18
Euro 2024: Germany - Hungary

Nyitókép: Bernd Weißbrod/picture alliance via Getty Images

Ahogy a Mandiner is megírta, egy kiélezett összecsapás után, a 100. percben, Csoboth Kevin találatával 1-0-ra megnyertük a skót válogatott elleni mérkőzést. Ezzel 3 ponttal zártuk az A-csoportot és esélyünk nyílt a továbbjutásra.

Vasárnap este nemcsak a magyar szurkolók, hanem a politikusok is örömüket lelték a stuttgarti mérkőzésen.

A lelátón jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök, Pintér Sándor belügyminiszter, Kövér László házelnök, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és felesége, Szentkirályi Alexandra is – írta meg a Blikk.

A mérkőzés lefújása után számos magyar szurkoló integetett Orbán Viktornak, sőt, egy lelkes rajongó jó pár széksorral lejjebbről felkiáltott neki, hogy közös képet készíthetne-e vele, amelyre később lehetősége is nyílt. Orbán Viktor ezt követően a sajtóval is megosztotta a friss benyomását mérkőzésről, illetve elmondta a gondolatait a csapat előtt álló várható kihívásokról.

Az első és legfontosabb: a becsületünket megvédtük. Másodszor, ahogy a Rocky-filmekből megtanulhattuk: nincs vége, amíg nincs vége. A legutóbbi Európa-bajnokságon két pontot szereztünk, most pedig már hármat, úgyhogy miért lennék elégedetlen?

– nyilatkozta a lapnak a miniszterelnök, majd hozzátette, hogy „most nehéz napok jönnek, mert ki kell várni, hogy a többi csoport eredményei hogyan alakulnak. Nagyon fontos megjegyezni: nem azért szorítunk, hogy mások elbukjanak, hanem a mi sikerünkért. És a legfontosabb: minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. június 24. 11:54
Dr Miniszterelnök 2006 óta veretlen, szerintem tudja hogy kell győzni. Akinek nem teszik, az várja meg MP-t (Messiás a Platóról) és ünnepelje a következő választáson elért 1/3-jukat.
luxusbatar
2024. június 24. 09:10
Hajrá magyarok! De azt a skót 11-est én megadtam volna. Érdekes nem látom ennek visszhangját. Tényleg ennyire egyértelműen nem volt az, vagy csak a magyar sajtó hallgatja el?
Átoperált Kiscsoportos
2024. június 24. 09:09
Oroszul is el kellene mondani, h a főnöke is értse! Ostoba Cigánytamponok! Szeretnétek MP-t ha miatta büntették volta 200+napi 1 milla €-ra az országot? Szerintetek is sok a pedofidesz több mint 60 új adója? Miattatok is változtattak meg törvényeket? Ti is kaptatok vissza nem fizetendő, milliárdos állami támogatásokat? A Wembleyben ti is jó helyről néztétek a BEK döntőt? Jó volt a kiszolgálás a ti magángépeteken is? Nektek hogy tetszett a királyi lakosztály? Visszamentek még oda? Nyáron most is jachttal mentek a Cannesi Filmfesztiválra? Itthon nektek is rendelkezésetekre áll néhány helikoptert? Ti is sok milliárdos osztalékot vettetek fel? Benneteket is kihúz évente párszor az állam a szarból, mint a fatolvaj vőgyereket? Mikortól kell magyarPutrisztánban rubellel fizetni?
llnnhegyi
2024. június 24. 09:08 Szerkesztve
Kár, hogy Szalay Bobri Kristóf honvédelmi miniszter koloncként lóg a nyakán...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!