Megtorpant legnagyobb Eb-ellenfelünk? – Németország nem tudott gólt szerezni az ukránok ellen (VIDEÓ)

2024. június 04. 11:52

A volt ferencvárosi edző csapata elleni felkészülési meccsen gól nélküli döntetlent játszott Julian Nagelsmann együttese.

2024. június 04. 11:52
Frankfurt, 2023. szeptember 22.
Julian Nagelsmann, a német labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya egy frankfurti sajtóértekezleten 2023. szeptember 22-én. Nagelsmann szerzõdése a 2024-es németországi Európa-bajnokság végéig szól.
MTI/EPA/Ronald Wittek

Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Gól nélküli döntetlennel ért véget a magyar labdarúgó-válogatott legerősebb Eb-csoportellenfele, a német csapat felkészülési mérkőzése Ukrajna ellen Nürnbergben. Ezzel kissé megtorpanni látszik a tavaszi barástásgos meccseken a francia és a holland válogatottat is felülmúló Eb-házigazda lendülete. Lehet, hogy Julian Nagelsmanntól zseniális lépés volt visszaédesgetni a napokban 6. Bajnokok Ligája-győzelmét begyűjtő és az Eb-vel a labdarúgástól teljesen visszavonuló 34 éves Toni Kroost, de ő tegnap nem volt a pályán és érezni is lehetett a hiányát. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az ukrán kispadon Szerhij Rebrov, a Ferencváros korábbi vezetőedzője ült, és jól irányította a csapatot, mert hiába múlták felül az ukránokat a németek szinte minden mutatóban, egyetlen gól sem tudtak szerezni. A Neuer – Kimmich, Anton, Tah, Mittelstädt – Andrich, Gross – Musiala, Gündogan, Wirtz – Havertz összeállítású német együttes egyértelműen jobban játszott mint ellenfele, de – közhelyesen szólva – 

a focit gólra játsszák – ez meg nem jött össze a német csapatnak. 

Pedig az első játékrészben Gündogannak és Jamal Musialának is volt esélye a gólszerzésre, de akár az ellenfél is vezethetett volna, ha Neuernek nem sikerül kivédenie Jaremcsuk lövését. A német kapitány a félidőben beküldte Deniz Undavot és Chris Führichet, a 60. percben pedig Maximilian Beiert, aki szinte azonnal többször helyzetbe került, de először a lécet találta telibe, második próbálkozását pedig kiszedte az ukrán kapus Anatolij Trubin. A másik oldalon Mudrik veszélyeztetett, de betalálnia neki sem sikerült, ezért gól nélküli maradt a meccs. 

Beszédesek a mérkőzés statisztikái, hisz a német csapat hiába lőtt 27-szer kapura, csak ötször sikerült eltalálniuk, hiába „borult fel a pálya”, és birtokolták jóval többet a labdát, hiába volt 11 szögletük, nem sikerült nyerniük az ukránok ellen. 

Németország

Statisztikák

Ukrajna

27

lövések

6

5

kaput eltaláló lövések

3

62 %

labdabirtoklási arány

38 %

711

passzok

456

92 %

passzpontosság

85 %

8

szabálytalanságok

10

0

sárga lap

4

0

piros lap

0

2

les

1

11

szögletek

2

Íme a mérkőzés összefoglalója!
 

A német válogatott következő felkészülési mérkőzésén június 7-én Mönchengladbachban a görögök ellen játszik.

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. június 05. 15:23
Nem nem tudott, Láthatóan nem is akart.
kobi40
2024. június 05. 11:27
Letérdeltek Zelenszkij előtt, aztán csak egy kapura játszottak. Germanisztán U-(SA)krajina barátságos mérkőzés.
kobi40
2024. június 05. 11:22
Hasonlít a 90 előtti szovjet- magyar mérkőzésekre, amikor “nem illett” győzni a szovjet csapat felett.
llancsi74
2024. június 04. 16:36
Undorító,hogy a sport is tele van politikával 🤮🤮🤮🤮
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!