Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Megismételheti-e a magyar válogatott a görögök és a dánok meglepetés-győzelmét? – Az OPTA szerint igen!

2024. június 14. 17:53

A labdarúgó-statisztikákkal foglalkozó oldal szerinte mi vagyunk az Eb egyik titkos esélyesei.

2024. június 14. 17:53
Weiler-Simmerberg, 2024. június 12.
Lang Ádám, Szoboszlai Dominik, Schäfer András, Fiola Attila, Varga Barnabás és Kleinheisler László (b-j) a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon részt vevõ magyar válogatott tagjai a csapat nyilvános edzésén Weiler-Simmerbergben 2024. június 12-én.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

„Magyarország nem fél senkitől, így nem feltétlenül volt szüksége könnyű sorsolásra” – olvasható a labdarúgó-statisztikákkal foglalkozó Opta elemzésében, amelyet a Nemzeti Sport vett észre. De miért is foglalkozik velünk a szaklap? Hát azért, mert úgy gondolják, hogy a Szoboszlai Dominik vezette magyar válogatott lehet a kontinenstorna egyik nem várt befutója – éppúgy, mint 2004-ben a görög válogatott vagy épp 1992-ben a „strandról beugró” dán nemzeti együttes. 

Úgy vélik, 

a magyar nemzeti együttesnek sok mindene megvan ahhoz, hogy meglepetést szerezzen a 2024-es Európa-bajnokságon.

Marco Rossi csapata a selejtezőcsoportot veretlenül nyerte meg, nyolc meccsen szerzett 16 góllal és hét kapott góllal – idézik fel, hozzátéve, hogy a magyar válogatott szerezte a legtöbb gólt rögzített játékhelyzetekből a selejtezősorozatban, ehhez a hét találathoz ráadásul mindössze nyolc meccs kellett neünk, miközben 18 válogatott 10 meccsen szerepelt. 

Az Opta kiemelte Szoboszlai Dominikot, a magyar csapat sztárját, aki szerintük csodálatos pillanatokat tud produkálni, de az idény második felében visszaesett a teljesítménye, és valószínűbb, hogy a magyar válogatott legnagyobb erőssége a csapategysége lesz. 

Ezt is ajánljuk a témában

A lap szerint a magyar labdarúgó-válogatott a nagycsapatok ellen is képes kiváló teljesítményre, és felidézte, hogy nemzeti együttesünk a Nemzetek Ligája 2022-es kiírásában Angliát oda-vissza legyőzte – idegenben 4–0-ra –, Németország ellen otthon döntetlent játszott, idegenben győzött. A szerző szerint „lehet, hogy minden hozzávaló megvan ahhoz, hogy jól teljesítsenek ezen a nyáron Németországban”

A szaklap szerint a magyar mellett a jelenlegi mezőnyből még az osztrák, a cseh és a dán nemzeti csapat tekinthető sötét lónak. A magyar labdarúgó-válogatott szombaton 15 órakor kezdi meg Eb-szereplését a svájci nemzeti együttes ellen. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 13:59
🍓 ️ ­­­É­­r­t­é­­­k­e­l­­d­­ ­­­a­­ ­­s­z­­­e­­x­­i­­­ ­­p­­u­n­c­­­i­m­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
yes_we_can
2024. június 17. 01:25
Bohócok vagytok. Pont nélkül fogunk végezni.
Osztap_Bender
2024. június 14. 20:07
Egyes idióta újságírók és munkaadó honlapjaik hamis illúziókkal tömik a nagyérdemű közönség fejét. Válogatottunknak annyi az esélye, mint egy gilisztának a rigó ellen. Ha a rigó nem lát akkor a giliszta nyert, de ha lát, akkor annyi, meg a szokásos bambi. Azok ellen a válogatottak ellen, akik biztosították a hosszú veretlenségi sorozatot az aranycsapat biztosan nem, Alberték pedig elképzelhető, hogy ki sem álltak volna. Azt még elmondhatjuk, hogy a Marseille-i kudarcig bárki ellen eséllyel állhattunk ki, no de manapság ez talán a Tápiószecsői Cigányok tartalékcsapatára redukálódott. Megint hatalmas az arc (régebbi nevén a pofa) viszont 2-3 egyénen kívül hiányzik a labdakezelés, a gyorsaság, az erőnlét és a szellemi képesség. Még a jó lovat is ostorral ösztökéli a zsoké a futásra, mert ha nem tenné, a paci szépen nekiállna legelni a pálya szélén. Nos, ezek sem különbek a lónál. Ha nem figyel az edző, egyszer csak mindenki a büfében sörözik a drukkerekkel.
Bastyaelvtars
2024. június 14. 19:51
Jövő vasárnap ott leszek Stuttgartban a skót magyaron. Kíváncsian várom mire lesz elég a magyar jatekero a skótok ellen. És akkor már túl leszünk a Svájciakon
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!