Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Marco Rossi: Egyetlen pillanatát sem tudtam élvezni a mostani Eb-nek

2024. június 27. 13:39

A menedzser csütörtökön újságírói kérdésekre válaszolt az Eb utolsó magyar sajtótájékoztatóján.

2024. június 27. 13:39
CSOBOTH Kevin; ROSSI, Marco

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Szerda este hivatalossá vált, hogy Magyarország nem folytathatja szereplését az Európa-bajnokságon, miután a többi csoport eredményei után nem került be a legjobb négy csoportharmadik közé. A nemzeti együttes a mai napon hazautazik Magyarországra, ám előtte 11 órától Marco Rossi, az együttes olasz szövetségi kapitánya válaszolt az újságírók kérdéseire az Eb utolsó magyar sajtótájékoztatóján – írja a sportal.hu

Ezt is ajánljuk a témában

A portugálok meccse után néhány stábtaggal beszéltem. A skótok elleni győzelem óta csak a számolgatás ment, és persze a végén a csalódás. Mindannyiunkat bánt a kiesés, de már előre kell tekintenünk.

Most, ebben a pillanatban nehéz a rövid- és a hosszú távú jövőről beszélni. Kicsit át kell gondolnom a történteket. Egyetlen pillanatát sem tudtam élvezni a mostani Eb-nek, mert nagyon rosszul kezdtük a tornát a Svájc elleni vereséggel. Az első félidőben nem voltunk önmagunk, utána talpra álltunk, és már jobban játszottunk. Bennünk volt a jobb teljesítmény, de mindenkinek meg kell értenie, hogy ha nem kezded jól a tornát, utána minden bonyolulttá válik. 

Az első meccs kulcskérdés. Meg kell próbálni nyerni, de a legfontosabb, hogy ne veszíts. Nekünk ezt nem sikerült elérni.”

„A legnagyobb tapasztalat? Az ilyen tornákon, ilyen szintű ellenfelek ellen jól kell kezdeni. A Svájc elleni első félidővel nem tudunk elszámolni, de nem akarom kritizálni a játékosaimat. Voltak, akik nem a legjobb formában érkeztek meg a tornára, és talán ez is közrejátszott abban, hogy végül nem jutottunk tovább. A mi csapatunk akkor igazán erős, ha mindenki száz százalékot nyújt, és taktikailag szinte hibátlan meccset játszunk. Mint ahogy Georgia nyert Portugália ellen, vagy ahogy Szlovénia döntetlent játszott Anglia ellen.”

Hogy miben lehet fejlődni? A játék valamennyi területén, mert a pálya sok területén hibáztunk. Nem lehet csak a védelmet, vagy a középpályát, vagy a támadókat kiemelni.

Novemberben már mondtam, mennyire fontos lenne, hogy a legjobb játékosok a legjobb formában érkezzenek meg a tornára, ez sajnos nem történt meg. Amiben reménykedhetünk, hogy a jövőben, a következő versenysorozatokra jobb állapotban érkeznek majd meg.”

„Sallai Roland? Minden adottsága megvan, hogy előrelépjen, az Eb-n is remekül játszott, ő volt a legjobb játékosunk ezen a tornán, sajnálom, hogy most ez sem volt elég. A következő állomás viszont nem rajta múlik, nem rajtam, hanem az ajánlatokon.”

A legszebb pillanat? Ahogy mondtam, nem tudtam élvezni ezt az Eb-t. Ha mégis ki kellene emelnem valamit, akkor azt mondanám, amikor a játékvezető lefújta  a Skócia elleni meccset.

A legutóbbi Eb-hez képest a mostani Eb sokkal stresszesebb volt, az előző kontinenstornát jobban élveztem.”

A teljes sajtótájékoztatót is tudja megnézni:

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 509 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lefty67
2024. június 28. 19:35
Rossi maradjon! A magyar edzőket meg távol kell tartani a válogatottól és az élcsapatoktól!
sexykitty-101
2024. június 28. 12:58
🍓 ️ ­­É­r­­­t­é­k­­e­­­l­d­­ ­a­­ ­s­z­­e­x­­i­­­ ­­­p­­­u­n­c­­­i­­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2024. június 28. 07:33
kedves uram - hidd el mi sem élveztük
Turán
2024. június 28. 00:16
Minden elismerésem Rossi felé. Ettől függetlenül azt gondolom hogy vele már nem fog szintet lépni a válogatott. Egy Dárdai-Lőw párosban viszont látok potenciált, bár utóbbi szerintem esélytelen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!