Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Hibátlan magyar középdöntős szereplés

2024. június 21. 22:02

A középdöntőkben szereplő minden magyar úszó bejutott a fináléba pénteken a belgrádi Európa-bajnokságon.

2024. június 21. 22:02
Budapest, 2024. április 10.
A késõbbi gyõztes Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás döntõjében az úszó országos bajnokságon a Duna Arénában 2024. április 10-én.
MTI/Kovács Tamás

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 Női 100 méter háton Komoróczy Lora délelőtti idején bő két tizedet javítva, 1:01.51 perces idővel zárt, amivel tovább közelítette egyéni csúcsát (1:01.10), ezzel a nyolcadik helyen bejutott a döntőbe, míg a 200 méter háton ezüstérmes Molnár Dóra 1:01.39-cel hetedikként lépett tovább.

„Azért ez a száz nekem nagyon gyors, de néha azért összejön tökéletesen, azon leszek, hogy holnap így legyen, és minél jobb időt érjek el” 

– nyilatkozta a vegyes zónában Molnár.

Női 50 méter gyorson az uszonyos úszásban többszörös világbajnok és Világjátékok-győztes, de már medencés olimpiai indulónak tekinthető Senánszky Petra – aki májusban a Mare Nostrum versenysorozat monacói állomásán országos csúccsal váltotta meg a repülőjegyét Párizsba – délelőtti idejét (24.96 mp) alaposan megjavítva 24.71 másodperccel, összesítésben másodikként jutott a döntőbe.

„Nagyon örülök annak, hogy már stabilan tudok huszonöt másodpercen belül úszni, ez a mostani idő pedig ugye az olimpiai szint majdnem, ami szerintem mindenképpen kell majd ahhoz, hogy Párizsban középdöntőt ússzak. Most ki fogom elemezni videón ezt az úszást, mert azért voltak benne hibák, holnap pedig tovább szeretnék javítani” – mondta a harmincéves Senánszky, aki a 4x100 méteres gyorsváltó tagjaként országos csúccsal nyert aranyérmet a szerb fővárosban.

Férfi 200 méter pillangón elsőként a szám címvédője, olimpiai bajnoka és világcsúcstartója, Milák Kristóf ugrott medencébe, akik végig vezetve simán, 1:54.64 perccel nyerte futamát.

Milák után a legutóbbi Eb ezüstérmese, Márton Richárd volt érdekelt, 1:56.05 perccel a futam második helyezettjeként, összesítésben negyedikként lépett tovább, Milák majd fél másodperccel előzi meg második lengyel riválisát.

Ezt is ajánljuk a témában

„Két hasonló úszás a mai napon, némi javulással, szerintem ez teljesen rendben van, jól is esett. Holnap azonban szeretnék egy jelentőset javítani, és akkor a lengyel ikrek közül az egyik szerintem befogható az éremért” – mondta Márton.

Női 200 méter vegyesen Sebestyén Dalma képviselte a magyar színeket, 2:13.57 perces idejével pedig hatodikként készülhet a fináléra.

„Természetesen ez az este némiképpen fárasztó volt, a gyorsúszásban éreztem némi problémát, viszont a pillangó ellégé egyben volt, így szerintem nekiugrok annak is holnap” – értékelt Sebestyén, aki délelőtt a 200 méter pillangó előfutamában lenne érdekelt.

(MTI)

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Búvár Kund
2024. június 21. 22:15
Az kimaradt vhogy, hogy Jackl Vivien európa bajnok lett 1500 gyorson, és olimpiai szintet úszott. Ahogy az is, hogy a 4x100-as mix gyorsváltónk is aranyérmet szerzett. Gratulálok úszóinknak! Kiváncsi vagyok mire lesz elég Párizsban! Szurkolok nekik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!