Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Győzni kell!

2024. június 20. 12:57

Fontos, hogy tudjuk értékelni, hogy immár hazajárunk a futball nagyszínpadára, a töretlenül tízezrek által rajongott csapatunkért.

2024. június 20. 12:57
Szöllősi György
Szöllősi György
Nemzeti Sport

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

„Az előző két Eb-re úgy érkeztünk, hogy a kijutással a legszebb álmunk teljesült, minden gól, minden pont már csak ráadás. Ebből az alapállásból csodás meglepetés volt az osztrákok legyőzése, a portugálok, a franciák, a németek elleni döntetlen, és az is tény, hogy sokkal hálásabb és szakmailag is könnyebb feladat a lesajnált kiscsapat rokonszenves szerepében megfricskázni a nagyokat, elcsíp­ni egy-egy pontot, semmint megfelelni az azóta megnövekedett várakozásnak.

Ez az elvárás azonban egyáltalán nem (volt) alaptalan, az előző Európa-bajnokság óta és főleg az utóbbi két évben maga a magyar válogatott tornázta fel magát több polccal magasabbra: a legnagyobbak – angolok, olaszok, németek – ellen, jórészt sikerrel megvívott Nemzetek Ligája-mérkőzések és a veretlenül végigharcolt, csoportelsőséget érő selejtező joggal és egyértelműen felértékelték a csapatot. Ezt mutatta az is, hogy az utolsó időben még a barátságos találkozókra is megtelt a Puskás Aréna, ha a Szoboszlai Dominik vezette, sokáig veretlen válogatott lépett fel benne.

Mindezt egy pillanatra sem szabad elfelejtenünk, amikor – egyébként joggal – hiányérzetünk van a most zajló Európa-bajnokságon lejátszott első két csoportmeccsünk után. Amelyeket követően nulla pont és 1–5-ös gólkülönbség áll a mieink neve mögött. Mondhatjuk, hogy mindkét mérkőzésen voltak bőven olyan periódusaink, amelyek a selejtező legszebb pillanatait idézték, hogy sem a bírói, sem a videóbírói ítéletekkel, sem a helyzetkihasználással nem volt szerencsénk, hogy évtizedekig már sokkal korábban elvéreztünk, hogy régóta nem láttuk olyan erősnek a német válogatottat, mint most, amikor talán bárki mással jobban jártunk volna csoportellenfélként, mint éppen a házigazdákkal. Sok mindent mondhatunk, de ahhoz, hogy ne csalódásként maradjon meg az emlékünkben a 2024-es németországi Európa-bajnokság, most már muszáj lenne megnyerni az utolsó csoportmeccsünket a skótok ellen.

Nemcsak azért, mert egy győzelem még továbbjutást és újabb javítási lehetőséget is érhet, hanem főleg azért, mert legújabb kori futballtörténetünk három Eb-jén, nyolc év alatt kilenc mérkőzésből mindössze egyet, a legelsőt, a 2016-os osztrákok ellenit nyertük meg. Fájó vereségek és bravúros döntetlenek jöttek azóta, összesen nyolcszor, de győzelem egy sem.

Miközben fontos, hogy tudjuk értékelni, hogy immár hazajárunk a futball nagyszínpadára, a töretlenül tízezrek által rajongott csapatunkért, a nyaralásra szánt pénzt sok esetben az Eb-re költő, fantasztikus szurkolóinkért, a válogatottal együtt felnövő, mára magyarrá lett kapitányunkért, önmagunkért: nyerjük meg az utolsó csoportmeccset, az Eb a szakmai és egyéb tanulságait pedig majd vonjuk le akkor, amikor befejezzük itt a szereplésünket.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-100
2024. június 27. 08:16
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­é­k­e­l­d­­­ ­­a­­­ ­­­s­­­z­­e­x­­­i­­ ­­p­­u­­­n­c­­­i­­­m­­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
Osztap_Bender
2024. június 21. 15:33
Fontos, hogy tudjuk értékelni, hogy immár hazajárunk a futball nagyszínpadára, a töretlenül tízezrek által rajongott csapatunkért. Jó, jó, csak nyugodj le! Úton van már az elmeorvos!
galancza-2
2024. június 20. 21:26
méltóságos pogácsás gyuri uram kérlek alássan! fogd be a gennyes pofádat! élősködő, kretén patkány vagy! Én nagyon nagyra tartom OV-t,de az tragédia hogy téged tisztel. te betegesen elhitted azt hogy ez a csapat minimum bronz-esélyes és hogy Szoboszlai világsztár,és az összes játékosunk topligásszintű. A Fidesznek itt az ideje megújulnia,ezt a mostani választások is mutatják! Azzal kell kezdeni a megújulást hogy az olyan élősködő, tehetségtelen, gennyes agyú patkányokat ki kell vágni a Fideszből veled az élen! Hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok! Hajrá Fidesz!
madras
2024. június 20. 19:14
Mi az, hogy "győzni kell!"? Szőlősi kiadta a parancsot? Majd győznek, ha tudnak, ha meg nem sikerül, attól még szeretjük őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!